Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infochioscuri si servicii online, la Eforie Contribuabilii vor afla de acasa ce taxe au de platit

ro

03 Mar, 2010 01:38 1548 Marime text
eforie.jpgAutoritatea locală din Eforie a lansat ieri, proiectul privind „Creşterea interoperabilităţii sistemelor informatice din cadrul primăriei oraşului".

La eveniment a fost prezent primarul oraşului, Ion Ovidiu Brăiloiu, viceprimarul Robert Şerban, consilieri locali şi reprezentanţi ai Primăriei Eforie. Potrivit edilului-şef, proiectul este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice" şi are ca obiectiv implementarea unui sistem TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor) în cadrul Primăriei Eforie, cu scopul creşterii interoperabilităţii sistemelor informatice. Concret, este vorba despre achiziţionarea unui soft şi a unor infochioşcuri, pentru Eforie Nord şi Eforie Sud, care să poată fi accesate în orice moment de către locuitorii oraşului sau de către turişti. „Va fi achiziţionat un soft simplu, care să poată fi accesat de oricine", a precizat primarul. De asemenea, acest soft va furniza aceleaşi informaţii şi pentru site-ul primăriei, astfel încât contribuabilii vor putea avea acces, de acasă sau de oriunde, la informaţiile privind, de pildă, plata taxelor şi impozitelor locale.

Primarul Brăiloiu a afirmat că valoarea totală a proiectului este de 2.427.957 lei, co-finanţarea asigurată de către Consiliul Local Eforie, de 40.807 lei, contribuţia autorităţii locale privind plata TVA este de 380.631 lei, iar cheltuielile neeligibile sunt în cuantum de 7.000 lei. „Proiectul va avea ca finalitate îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice, eficientizarea informării locuitorilor şi asigurarea transparenţei", a mai spus edilul.

Stadiul de soluţionare al cererilor, consultat online

Implementarea proiectului cu finanţare europeană va avea ca finalitate şase servicii online, ce vor putea fi accesate atât de pe site-ul primăriei, cât şi de la infochişcuri. Concret, este vorba despre sugestii şi reclamaţii, taxe şi impozite, registratură, e-mail, director web local şi licitaţii - anunţuri de participare şi atribuire pentru licitaţiile organizate de Primăria Eforie, precum şi documentaţia aferentă, dacă este cazul.„Prin serviciul de registratură oamenii vor putea vedea în timp real unde este cererea lor, stadiul soluţionării sau unde întârzie. Astfel, vom avea un feed-back, vom şti cine nu-şi face treaba. De asemenea, prin serviciul online de taxe şi impozite, oamenii vor şti de acasă cât au de plătit sau ce bonificaţii au. Şi agenţii economici - avem aproximativ 700 pe raza oraşului - vor putea beneficia de informaţii în timp real", a precizat primarul Ovidiu Brăiloiu. Potrivit edilului, a fost demarată deja procedura de licitaţie, astfel încât, lucrarea ar putea să înceapă luna viitoare.

Documentaţia pentru acest proiect a fost depusă încă de anul trecut, în luna august, proiectul fiind declarat eligibil tot în 2009. Potrivit primarului Brăiloiu, la accesarea fondurilor europene pentru acest proiect au contribuit şi angajaţii Primăriei Eforie, din cadrul Compartimentului de Afaceri Europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • monica 31 May, 2010 12:19 Avand in vedere ca a fost lansata o licitatie deschisa pentru acest proiect, ar fi util sa stim daca a fost adjudecata si cand le vom vedea in functiune.