Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Independentii vor lua din deconcentratele ocupate de PSD sau PNL

ro

11 Mar, 2010 04:23 1834 Marime text
deconcentrate_mircea_banias_01.jpgSenatorul Mircea Banias, liderul PD-L Constanţa, a susţinut, în contextul revendicării unor posturi în instituţiile deconcentrate constănţene de grupul parlamentarilor independenţi, că aceştia vor putea obţine doar funcţii care mai sunt încă ale PSD-ului ori ale PNL-ului, nicidecum vreunul pe care se află vreun membru democrat-liberal ori, mai nou, udemerist

Cu alte cuvinte, cei vizaţi de a fi debarcaţi de la şefia deconcentratelor sunt directorii din vechea gardă pesedistă ori penelistă, care nu au fost daţi jos cu niciun chip de pedeliştii veniţi la guvernare în toamna anului trecut.

Semnalul că independenţii vor şi la Constanţa un post de conducere ori de adjunct într-una din instituţiile deconcentrate a venit în urmă cu o săptămână, când fostul senator pesedist, Sorin Serioja Chivu, a fost delegat să poarte discuţii cu conducerea democrat-liberală. Intervenţia independenţilor a venit după ce, de câteva luni, udemeriştii intraţi la guvernare cu PD-L-ul se luptă să-şi ia sub aripă câteva posturi de conducere şi de adjuncţi, demers încă nefinalizat. La momentul discuţiilor de săptămâna trecută, independenţii solicitau de la PD-L să le dea un post de adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est Constanţa, post de altfel cerut la negocieri de UDMR pentru Istvan Molnar, unul dintre inspectorii de specialitate din cadrul instituţiei.

Aşa cum ne-a declarat ieri şeful PD-L Constanţa, discuţiile au fost amânate până la momentul apariţiei în Monitorul Oficial al României a modificărilor la Legea 188/1999. „Am vorbit şi acum cu dl. Serioja şi mi-a spus că el nu doreşte niciun post la vreo instituţie deconcentrată din municipiu, însă vom avea discuţii după apariţia legii. Dacă vom găsi posturi de adjuncţi care sunt încă ale PSD-iştilor ori ale PNL-iştilor, le vom da independenţilor". Acesta a mai adăugat şi faptul că după apariţia legii, lucrurile vor lua o altă întorsătură pentru că nu se ştie ce vor decide actualii directori de deconcentrate aflaţi în conducerea partidului, care vor trebui să aleagă între directorat şi funcţia pe care o au în partidul de baştină. Cât despre discuţiile de la începutul anului cu PNŢCD Constanţa, care ar fi dorit şi ei un post într-o instituţie deconcentrată, acestea au fost doar de principiu. „Nu am mai vorbit cu cei de la PNŢCD, dar întâi trebuie să primească posturi cei care sunt la guvernare şi mai apoi ceilalţi", a conchis Banias.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vamesul de la poarta 9 11 Mar, 2010 13:10 Un exemplu poate fi Seful Vamii Constanta Port Valsan Bogdan care a inghetat de frig impreuna cu sotia la Adamclisi...disperat ca nu-l imbraca nimeni si pe el in dac sau roman... Ghinion,nu?
  • angajat dadl 11 Mar, 2010 13:08 Si la apele romane mai sint membri PSD care ocupa unele functii de conducere, de ce nu dati locul cui trebuie? Nu e corect.
  • ... 11 Mar, 2010 10:31 dar de ce mai sunt INCA posturi la psd-isti si pnl-isti?Daca nu venea udmr si independentii sa ceara ,sa intelegem ca ramaneau la ei,nu?iar oameni care au muncit in campanie sunt inca pe dinafara.ei cred ca asta e unul din motivele ptr care veti pierde sefia pd-l.ati aciuat pe langa dvs mare parte di psd-isti.
  • redivivus 11 Mar, 2010 08:55 Colaborarea cu independentii incepe sa dea roade.Deja se pun bazele viitoarelor disensiuni intre PD-L si viitoarea Uniune.Pana la urma tot la UDMR e nadejdea.Fripturistii independenti vortrebui sa se multumeasca cu firimiturile.Partea frumoasa consta in faptul ca daca se va infiinta noul partid care va fi botezat UNIUNE vor pleca multi din PD-l spre noua organizatie.Poate nu e intamplator faptul ca noua organizatie politica nu va fi partid ci uniune.Partidul este ambigen,pe cand uniunea este de gen feminin,oferind mai multa atractie masculilor vanjosi din politica romaneasca.