Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o hotărâre a CJC atacată de prefect, anulată de instanţă

ro

22 Dec, 2010 01:59 1043 Marime text
La începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat în dosarul 122243/118/2009, în care prefectul Claudiu-Iorga Palaz a atacat HCJC nr. 362/21.10.2009 privind aprobarea procedurii de avizare de către structurile de specialitate constituite în cadrul CJC a documentaţiilor pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire de competenţa de emitere a primarilor comunelor din judeţul Constanţa, hotărând că acest act administrativ este nelegal.

Aşa cum susţine prefectul Claudiu Palaz, decizia Curţii de Apel este irevocabilă, iar prin această decizie se „demonstrează încă o dată că principiul descentralizării, pe care îl susţinem, trebuie respectat inclusiv de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu". „Se simplifică astfel circuitul documentaţiei, se elimină birocraţia, în aşa fel încât procesul de autorizare a construcţiilor să se deruleze mai rapid, în interesul solicitantului, dar şi al primăriilor ce pot elibera direct certificatele de urbanism pentru construcţiile executate pe teritoriul lor", a susţinut reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Decizia instanţei vine la o lună de când aceeaşi instanţă a constatat ca nelegală o altă hotărâre a Consiliului Judeţean, nr. 361/21.10.2009, prin care CJC aviza toate documentaţiile de urbanism (PUG, PUZ şi PUD) care intră în sfera de competenţă a consiliilor locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii