Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ritmul municipalităţii, frigul vine în ianuarie Licitaţie pentru lemne la mijlocul lui decembrie

ro

02 Dec, 2010 00:00 925 Marime text

Municipalitatea constănţeană vrea să cumpere 600 de tone de lemne de foc, de esenţă tare, pentru constănţenii care şi-au depus solicitările la primărie în vederea acordării ajutoarelor la încălzire. Interesat este că autorităţile spun că acordă ajutoarele pentru perioada noiembrie 2010 - martie 2011, însă organizează licitaţie pentru achiziţionarea materialului lemnos abia pe 14 decembrie.

Luna trecută, autorităţile locale anunţau constănţenii care se încadrau în plafonul maxim de venit calculat că pot începe să-şi depună actele în vederea acordării subvenţiilor fie pentru energie termică, fie pentru gaze sau combustibili de acest gen, lemn, cărbuni şi combustibili petrolieri. Constănţenii vizaţi de acest anunţ au putut să-şi depună cererile până pe data de 26 noiembrie. Autorităţile locale au publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ prin care solicită achiziţionarea de material lemnos care urmează a fi dat constănţenilor care au solicitat astfel de ajutor, procedura urmând a se desfăşura abia pe 14 decembrie, adică în plină iarnă. Dacă mai ţinem cont de faptul că procedura de definitivare a licitaţiei, care are fază finală electronică, se va încheia în câteva zile de la deschiderea ofertelor, nu este exclus ca solicitanţii să intre în posesia materialului lemnos abia la începutul anului viitor.

Primăria Constanţa este dispusă să achite 180.000 de lei, fără TVA, pentru cele 600 de tone de material lemnos uscat, de esenţă tare şi care să fie fag, stejar sau carpen.Potrivit documentaţiei de atribuire, durata contractului de achiziţie publică este de 60 zile de la data semnării contractului de ambele părţi. Firmele care îşi vor depune oferta până pe 14 decembrie, ora 10.00, trebuie să achite un cuantum de participare de 2.600 de lei. Lemnul nu trebuie să prezinte noduri sa putregai, să fie tăiat rondele de până la 35 de centimetri şi să nu aibă diametrul mai mare de 40 de centimetri.Deschiderea ofertelor va avea loc pe 14 decembrie, cu începere de la ora 12.00, la sediul Primăriei Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii