Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iluminat cu fonduri UE la Navodari

ro

17 Feb, 2010 03:41 1420 Marime text
navodari_sedinta_de_consiliu_03.jpgConsilierii locali din Năvodari s-au reunit la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Orăşenesc. Pe ordinea de zi au fost trecute două proiecte de hotărâre ce au fost aprobate, în unanimitate, de aleşii năvodăreni, indiferent de apartenenţa politică.

Aprobarea primul proiect de hotărâre va permite administraţiei locale să instrumenteze proiectul „Modernizarea şi reabilitarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice pentru iluminatul public" în localitate.

Primarul Nicolae Matei a menţionat că valoarea totală a acestui proiect este de 30,6 milioane lei, sumă din care doar 5,5 milioane lei reprezintă valoarea de co-finanţare ce va fi suportată din fonduri proprii. „Modificarea survine la propunerea consultantului şi trebuia aprobată de consilieri pentru a nu risca o surpriză privind eligibilitatea proiectului", a specificat Matei. De asemenea, edilul a menţionat că 98% din valoarea proiectului se acoperă din fonduri structurale nerambursabile, iar pentru contravaloarea TVA-ului pe care o va plăti Primăria Năvodari există posibilitatea rambursării ei din partea Ministerului Economiei. Tot în şedinţa CL Năvodari a fost numit şi managerul proiectului în persoana Vioricăi Târşoagă, Şef Compartiment programe.

„Cel de-al doilea proiect aprobat de consilierii năvodăreni a permis trecerea în domeniul public al oraşului a 66 de străzi pe care se vor monta stâlpi arhitecturali pentru iluminat public", a declarat primarul localităţii, Nicolae Matei. Completarea s-a făcut acum, întrucât în ianuarie, când a fost aprobat proiectul „Modernizarea şi reabilitarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice pentru iluminatul public", nu era definitivată cadastrarea străzilor respective.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii