Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haşotti despre verificarea averii sale „Am strâns banii ăştia de-o viaţă"! (documente)

ro

04 Aug, 2011 00:00 3180 Marime text
cap_6.jpgAgenţia Naţională de Integritate a fost sesizată în cazul senatorului PNL Puiu Haşotti, în legătură cu două conturi bancare, deschise în ultimii trei ani, cumulând aproximativ 60.000 EUR şi 300.000 RON, deşi veniturile familiei senatoriale constau doar din salariul de parlamentar al lui Haşotti, retribuţia de aproximativ 5200 de lei pe care o primeşte anual în calitate conferenţiar universitar în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, respectiv salariul soţiei sale, care este bibliotecară la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa.

Pe surse, a venit informaţia că Haşotti nu şi-ar fi declarat două terenuri retrocedate de Primăria Constanţa. Până în acest moment, reprezentanţii ANI nu au comunicat oficial nicio informaţie despre cercetarea senatorului PNL.

"Nu am primit de la Primăria Constanţa niciun metru de teren"!

Hasotti_-_Puiu_Hasotti_03.jpg

Senatorul PNL a declarat că nu a fost anunţat de ANI că averea sa ar fi verificată şi a aflat despre această poveste din presă şi că nu are nicio problemă să se prezinte la sediul Agenţiei cu toate documentele prin care să justifice, până la ultimul bănuţ, bunurile şi banii familiei sale. „Vreau să precizez că nu am primit de la Primăria Constanţa niciun metru de teren, niciodată. Sunt convins că este o confuzie care va fi rezolvată când voi fi chemat la sediul ANI". Întrebat fiind dacă confuzia l-ar viza pe fratele său, avocatul Ionel Haşotti, aflat la un moment dat în relaţii comerciale cu Primăria Constanţa, senatorul a precizat că este: „exclus".

Ce spune declaraţia de avere a familiei Haşotti!

Conform declaraţiei sale de avere, Puiu Haşotti are patru conturi bancare, în valoare totală de 75.000 euro şi 294.000 de lei. Valoarea indemnizaţiei încasate anual pentru postul de senator se ridică la 56.414 lei, la care se adaugă un salariu de 5.200 lei, pentru postul de conferenţiar la Universitatea Ovidius. Familia Haşotti mai deţine şi două case de locuit în Constanţa, una dintre ele fiind moştenită. Aceasta din urmă este de altfel o locuinţă pe care familia Haşotti o are închiriată de 4 ani de zile, potrivit afirmaţiilor senatorului. „Casa moştenită de soţie este închiriată de 4 ani. Faceţi şi dvs un calcul 4 x 12000 de euro pe an? În plus cred că după 15 ani de activitate parlamentară pot să-mi permit să-mi pun 500 de euro/lunar de o parte", precizează senatorul. La rândul său, soţia senatorului liberal obţine anual un venit de 24.400 lei din postul de bibliotecar la Muzeul de Istorie Naţională Constanţa. La acesta se adaugă suma de 10.200 euro şi nu 12.000 de euro cum susţine senatorul, încasată din închirierea unei locuinţe moştenite.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bratianu al batran 04 Aug, 2011 16:26 ..si cand era sef la liberali pe judet, iar prietenul Culetu vota de facea scurta la mana pentru Mazare, nu iesea nimic? Un teren, acolo, un spatiu comercial in centru cu chirie simbolica numai bun de subinchiriat la o banca, nimic? Nu mai vorbim de ce se scurgea printre degete din contributia colegilor liberali ce cu onoare erau confirmati pe lista de consilieri sau de parlamentari. Rusine!
  • Partizanu 04 Aug, 2011 13:34 Gaina cind ajunge in virfu GRAMEZI PARLAMENTARE uita ca a fost un biet PUI in 90. Il stiu de cind marsaluiam impreuna (pe strazile Constantei) impotriva lu ROMAN si a tradatorilor de neam si tara. El e unu care sta la masa bogatilor. Uita de unde a plecat.
  • Gopo 04 Aug, 2011 12:48 Au inceput slugile de la Tomis Research sa manance iara c....Nici nu e greu de aflat cine sunt mai ales ca pot fi luati nominal dupa autorizatiile emise de minister pemtru capusa mazariceasca
  • c.constantin 04 Aug, 2011 07:54 ce viata mutasalemica ai avut neicusorule !?!..dar din fratia cu fostii tortionari ai machedonilor dobrogeni cate nu se intampla ?..cum de te suporta atatia coregionali neuitatori ai trecutului apropiat ?
  • gica contra 04 Aug, 2011 07:50 Bre nea Puiu, pai fraieri ne crezi matale cand ne arunci praf in ochi cu chiria de 10.200 de euro. Pai cine-s papagalii care iti dau atata in conditiile in care firma aia e cvasifalimentara? Mai bine zi-ne pe sleau cat iese din Deprom? Cat iti da gasca IP3 din spagi? Dar cu RATC cat a iesit? Si cat a iesit din concesionarea Cazinoului ca doar fratele Ionel n-a pus umarul gratis la afacerea asta? Sau poate e mai bine sa intrebam pe avocatul Corin Danescu. Prietenii stiu de ce. Iar Mazare ca il ajuti sa vanda va trebui sa dea ca doar nu e fraier sa creada ca o faci din sentimente patriotice si revolutionare. Si nici n-ar fi prima oara cand da.Ca doar nu da de la el ci din comisioane. Sa mori tu ai pus 500 de euro deoparte. Pai concediile in strainatate din ce le-ai platit puisor. Dar mesele scumpe pe la diverse restaurante. Ca sunt unele care fac cam 500 de euro?
  • Olga 03 Aug, 2011 23:29 sa-l intrebe si de terenurile de la Corbu si de case si pe fratiorul Ionel de terenul din Brancoveanu nr. stie el, care a fost retrocedat si compensat cu acte nu tocmai legale ,caci din Veria nu au venit cu prea multe .