Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ianuarie se înfiinţează Poliţia Locală şi se fac noi angajări Mazăre "La Constanţa este mai periculos decât în Brazilia"

ro

11 Dec, 2010 00:00 2207 Marime text

Consilierii locali constănţeni au votat ieri planul de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru 2011, care cuprinde înfiinţarea a 474 de posturi, dintre care 232 vor reveni Poliţiei Locale, structură care se va înfiinţa de la anul.

"Legea ne obligă să înfiinţăm Poliţia Locală de la 1 ianuarie. Este o chestiune binevenită dintr-un anumit punct de vedere. S-a ajuns într-o situaţie foarte gravă în Constanţa. S-a ajuns la situaţia în care se sparg case cu oameni în ele. La Constanţa este mai periculos decât în Brazilia. În Constanţa, se sparg case noaptea în disperare", a susţinut edilul constănţean, care a mai adăugat şi faptul că mai înainte trebuie să apară normele metodologice.

Aşa cum a mai explicat Mazăre, în noua structură care va fi înfiinţată, poliţiştii vor avea atribuţii mult lărgite faţă de ceea ce au poliţiştii comunitari acum, inclusiv deţinere de armă şi posibilitatea de a efectua reţineri. "O să-i transferăm din poliţia actuală comunitară, vom mai angaja oameni, se vor schimba multe", a completat Mazăre, care a mai spus şi că noua structură va fi finanţată din banii de la bugetul local şi că nu vor primi nimic de la bugetul central. De asemenea, Poliţia Locală va cuprinde inclusiv inspectorii primăriei, ceea ce înseamnă că restul funcţiilor care trebuie ocupate până la 474 sunt destinate promovării angajaţilor din administraţia locală. În concluzie, după acest demers, funcţiile pe care aceştia le ocupă în prezent vor fi desfiinţate.

Până când vor fi definitivate toate aceste aspecte, autorităţile locale trebuie mai întâi să aştepte normele de înfiinţare a structurii, care vor veni cel mai probabil zilele următoare, după cum a explicat actualul şef al Poliţiei Comunitare, Vasile Bălan. Cei care se vor numi poliţişti comunitari vor fi instruiţi timp de trei luni, în şcolile pe care le va nominaliza Ministerul Administraţiei şi Internelor, după care vor fi nevoiţi să dea concurs pentru a-şi ocupa postul, mai ales că aceştia vor avea şi o armă în dotare. Excepţie de la această instruire vor face cei care au lucrat până acum în poliţie şi se vor regăsi şi în viitoarea organigramă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii