Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Amet Aledin, „lucrat" în interiorul comunităţii prin fraudă Kenan Omer, viitorul parlamentar de Constanţa?

ro

21 Nov, 2011 01:00 4841 Marime text
cap_2.jpg Parlamentarul va contesta votul dat de delegaţii care au participat la Conferinţa Naţională a UDTTMR

Pentru poziţiile dure luate în cazul Hunchiar şi al protocolului cu PSD Constanţa, amendamentul prin care deputatul UDTTMR, Amet Aledin, solicita să mai poată candida pentru un alt treilea mandat nu a trecut de votul delegaţilor prezenţi la Conferinţa Naţională a UDTTMR, care s-a ţinut sâmbătă la Palatul Copiilor. Uniunea Tătară este singura organizaţie a minorităţilor din România în statutul căreia numărul de mandate ale parlamentarilor este restricţionat la două. De asemenea, parlamentarul este membru de drept al Biroului Permanent al Consiliului Reprezentanţilor.

Amet: „Votul a fost fraudat"

Deputatul UDTTMR susţine că o parte dintre delegaţii prezenţi sâmbătă la Conferinţa Naţională a Uniunii şi-au bătut joc de democraţie. „Voi contesta votul, deoarece nu au fost respectate regulile jocului. În sala au fost aduşi oameni care nu aveau statutul de delegaţi potrivit deciziei Consiliului Reprezentanţilor, iar voturile au fost mai multe cu 15 decât numărul celor care aveau drept de vot. Sunt profund dezamăgit de atitudinea unor colegi, nu fac contestaţie pentru că anul viitor nu voi mai putea fi parlamentar ci pentru faptul că nu au procedat corect. În loc să discutăm despre problemele comunităţii noastre, multe la număr, singura lor preocupare a fost execuţia mea", a declarat Amet Aledin.

Rivalul, Kenan Omer, vizează postul din Parlament

Surse din cadrul UDTTMR susţin că cel care ar fi stat în spatele jocului de culise de sâmbătă ar fi rivalul lui Amet de la ultimele alegeri, Kenan Omer, patronul unei firme de transport persoane din Constanţa. Informaţia a fost confirmată şi de actualul parlamentar, care spune că, într-adevăr, Omer şi-a dorit şi în 2008 postul de deputat. „Eu vreau să le mulţumesc celor 102 colegi care au susţinut propunerea mea şi să le transmit celorlalţi 142 ca anul viitor să-şi desemneze un reprezentant de bună credinţă, care vrea să ajute comunitatea şi că banul nu trebuie să reprezintă un criteriu al valorii unui om. În urma mea rămân câteva proiecte importante pentru comunitate, indiferent de soluţia pe care o va da Comisia Juridică în urma contestaţiei pe care o voi depune", a conchis Amet Aledin.

udttmr_-_udttmr.jpg

Omer: „Nu puteam cumpăra 200 de oameni"

Contactat telefonic, Kenan Omer spune că nu el a fost cel care i-a trântit amendamentul deputatului Amet. „Nu puteam eu să sucesc mintea la 200 de oameni prezenţi. Admit că puteam să-i influenţez pe oamenii mei, care erau 20-30, dar nu pe toţi", spune Omer. Omul de afaceri recunoaşte că se gândeşte la deputăţie dacă oamenii din comunitate îl vor susţine şi mai spune că mandatul colegului său Amet Aledin nu este extraordinar: „Păi ce-a făcut?! A adus bani în câteva rânduri pentru comunitate, tot din buzunarul meu, care plătesc taxe şi impozite la stat. Banii sunt de la Guvern, nu sunt de la el din buzunar..."

Omer mai spune că statutul trebuie respectat, iar în el este stipulat faptul că deputatul UDTTMR nu poate avea mai mult de două mandate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sadi mng 23 Nov, 2011 11:10 bravo babaiule esti tare.succes la anul,eu voi vota pt tine daca voi avea posibilitatea dl omer.