Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Carjaliu „Banii din taxele din port sunt momentan ipotetici"

ro

11 Aug, 2009 02:40 1579 Marime text

cap_4.jpgBugetul comunei Agigea prognozat pentru acest an este de 120 de miliarde de lei vechi, comparativ cu anul trecut, când a fost de doar 50 de miliarde de lei vechi.

După ce referendumul organizat în 19 iulie a fost un succes pentru administraţia locală din Agigea, şi în perspectivă o şansă mare de suplimentare a veniturilor, acum, marea problemă o constituie colectarea taxelor la bugetul local. 

agigea_primar_cristian_carjaliu_03.jpgTeoretic, potrivit calculelor făcute înainte de organizarea referendumului prin care comuna Agigea a câştigat dreptul de a încasa impozite şi taxe în Portul Constanţa Sud - Agigea, administraţia locală ar trebui să-şi suplimenteze veniturile, anual, cu zece milioane de lei. Dacă anul trecut, primarul Cristian Cârjaliu a avut un buget de 50 de miliarde de lei vechi, anul acesta, venitul este prognozat la 120 de miliarde de lei vechi. Chiar dacă entuziasmul reuşitei referendumului i-a dat avânt pentru a-şi pune pe agenda de lucru mai multe proiecte sociale, edilitare, dar şi unele legate de infrastructură, lipsa colectării taxelor îi dau planurile peste cap. „Una e să prognozezi, alta e să colectezi. Nu-mi mai fac niciun fel de calcule, nu mă gândesc la nimic pentru că acum am probleme legate de colectarea banilor la bugetul local", a declarat îngrijorat primarul Cristian Cârjaliu. Chiar dacă suma vehiculată a ajunge la bugetul local din taxele din port e una frumuşică, Cârjaliu susţine că aceştia sunt doar bani „ipotetici". „Deocamdată derulăm procedura legislativă. Să vedem la sfârşitul anului, când o să trag linie, cum o să fie şi ce bani voi strânge", a susţinut Cârjaliu.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), cât şi agenţii economici care deţin clădiri în zona Port Constanţa Sud - Agigea trebuie să plătească taxele şi impozitele aferente acestor clădiri către administraţia publică locală Agigea.

{mos_ri:Cristian Carjaliu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii