Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CODA stabileşte norma de reprezentare a OSV-urilor Alegerile de la municipiu intră în linie dreaptă

ro

26 Oct, 2011 02:31 4538 Marime text
coda_Mihai_Petre.jpgPreşedintele Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor de la nivelul organizaţiei municipale a PDL Constanţa, Mihai Petre, a precizat că pe ordinea de zi a şedinţa de ieri a Comisiei s-au aflat toate detaliile de organizare a scrutinului din 5 noiembrie. De departe cel mai important aspect este cel privind norma de reprezentare a delegaţilor de la nivelul organizaţiilor de secţii de votare(OSV). În principiu, Biroul Permanent Judeţean a stabilit ca numărul delegaţilor cu drept de vot la Consiliul Local de Coordonare să fie de 600. Din aceştia, 408 trebuie stabiliţi prin vot, restul fiind delegaţi de drept -respectiv cei 189 de preşedinţi de OSV, cei doi consilieri locali - Nicolae Şandru şi Cristian Tănase şi Maria Stavrositu, în calitate de preşedinte interimar.

Alegerea delegaţilor se va face în funcţie de rezultatele obţinute de fiecare OSV la toate procesele electorale din 2008 încoace. În funcţie de procentele obţinute, fiecare normă de reprezentare pentru fiecare OSV poate fi de 1 până la 4 delegaţi.

Tot în cadrul şedinţei CODA s-a discutat şi despre termenul de fixare a candidaturilor, funcţiile pentru care se pot depune candidaturi şi termenul până la care se pot depune acestea.

Preşedintele CODA, Mihai Petre, susţine că îşi doreşte ca această structură să fie cât mai eficientă şi să se întrunească de cât mai puţine ori, pentru că acest lucru înseamnă că situaţia s-a clarificat la nivelul organizaţiei municipale.

Cei 11 membri ai CODA au decis aprobat în unanimitate toate deciziile privind organizarea CCL-ului din 5 noiembrie, reguli de desfăşurare, perioada de depunere a candidaturilor şi norma de reprezentare.

Potrivit preşedintelui Comisiei, Mihai Petre, perioada depunerii candidaturilor pentru cele 24 de posturi ale Biroului Municipal se deschide astăzi şi va dura timp de o săptămână.

În privinţa normei de reprezentare cei mai mulţi delegaţi provin din Colegiul nr.9, condus de Emil Banias, următorii din Colegiul 10 al Mariei Stavrositu, urmează apoi delegaţii din Colegiul 6 şi 7.

Menţionăm că ieri a fost completată integral CODA cu reprezentanţii Colegiului nr.10, în persoanele Mariei Sorescu şi Gheorghiţă Corbu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii