Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru recunoaşte, dar nu se supune! „Am primit de la Bucureşti recomandări privind alegerile, dar nu pot interzice colegilor să candideze"

ro

31 Oct, 2011 01:00 2001 Marime text
cap_3.jpg „Eu nu pot să interzic niciunui coleg să candideze, aşa cum nici nu pot să forţez pe cineva s-o facă", a precizat Gigi Chiru. O eventuală retragere din competiţie nu va fi interpretată ca o renunţare, ci mai degrabă ca o negociere spre binele partidului şi în avantajul a ce va urma anul viitor, când vor avea loc alegerile locale şi parlamentare

Cu cinci zile înainte de Consiliul Local de Coordonare, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, reiterează ideea de competiţie în cadrul alegerilor de la municipiu şi apoi a continuării proiectului politic care a demarat o dată cu alegerile de la judeţ.

„Îmi doresc în continuare competiţie de bună calitate, nu exclud nicio negociere politică şi sper ca după 5 noiembrie să ne aşezăm la masă cu toţii şi să continuăm împreună proiectul pe care eu spun că l-am pus pe picioare în momentul în care am devenit preşedintele organizaţiei judeţene", susţine liderul PDL Constanţa.

Chiru, despre posibilitatea retragerii unor competitori

Dată fiind zvonistica privind retragerea unuia sau mai multora dintre „prezidenţiabili" din competiţia de la municipiu, l-am întrebat pe preşedintele organizaţiei judeţene cum comentează aceste informaţii vehiculate în interiorul partidului. Chiru spune că şi lui i-au ajuns la urechi aceste zvonuri, însă intrarea sau retragerea dintr-o competiţie electorală aparţine fiecăruia. Fiecare membru de partid trebuie să-şi evalueze şansele, puterea de muncă şi, în funcţie de aceşti factori, să decidă dacă renunţă sau merge mai departe. „Eu nu pot să interzic niciunui coleg să candideze, aşa cum nici nu pot să forţez pe cineva s-o facă", a precizat Gigi Chiru. Aşadar, o eventuală retragere din competiţie nu va fi interpretată ca o renunţare, ci mai degrabă ca o negociere spre binele partidului şi în avantajul a ce va urma anul viitor, când vor avea loc alegerile locale şi parlamentare.

„Discuţia de la Bucureşti are caracter de recomandare şi atât"

Şi totuşi există un scenariu care deja a căpătat o altă rezonanţă decât un simplu zvon, o discuţie, o şuşanea. Chiar Chiru o recunoaşte. La Bucureşti a existat o discuţie într-un cadru destul de larg, cu liderii centrali, în cadrul căreia s-a făcut o recomandare de susţinere pentru un anumit candidat, nu dăm nume, pentru continuitate, dacă vreţi. „Nu neg că s-a purtat discuţia cu colegii, şi nu a fost doar una, au fost mai multe, dar ea rămâne doar o recomandare, nu are caracter de interdicţie pentru ceilalţi", spune preşedintele PDL Constanţa.

Încă trei candidaturi depuse la CODA

Aproximativ zece candidaturi s-au înregistrat până acum la secretariatul Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA). Destul de puţine, în condiţiile în care miercuri se încheie depunerea acestora. „Probabil marţi şi miercuri vom fi asaltaţi de cei care vor dori să candideze la CCL", susţine preşedintele CODA, Mihai Petre. În ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat trei candidaturi pentru Biroul Municipal, niciuna însă pentru funcţia de preşedinte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cirona 31 Oct, 2011 15:25 Asa cum nici la judet nu sa impus nimic si Chiru a iesit presedinte asa si la municipiu Bucurestiul nu are ce sa zica si nici Chiru la ce sa se supuna.