Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar si fara prezenta Elenei Udrea Maria Stavrositu, aleasa lider al organizatiei PDL Constanta (galerie foto)

ro

07 Jun, 2010 02:40 2058 Marime text
cap_5.jpgCasa de Cultură a Sindicatelor a fost sâmbătă plină de membri democrat-liberali veniţi să-şi arate susţinerea faţă de cea care candida pentru fotoliu de şef al organizaţiei municipale, Maria Stavrositu

Chiar dacă la alegerile de sâmbătă era aşteptat chiar ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, demnitarul nu a fost prezent, motivând că are, aşa cum a susţinut chiar Stavrositu, probleme importante de rezolvat.

În ciuda contestării demersului de organizare a alegerilor la organizaţia municipală, Consiliul de Coordonare Local s-a ţinut sâmbătă fără nicio problemă. Niciunul dintre contestatarii din cealaltă tabără a democrat-liberalilor nu a fost prezent, nici măcar pentru a face ceva zarvă, chiar dacă unii dintre aceştia aveau depuse candidaturile pentru funcţii de prim-vicepreşedinţi, dar şi pentru secretar general în cadrul BPL. Procedura alegerii noi structuri a organizaţiei municipale s-a desfăşurat rapid, membrii prezenţi votând succesiv pentru desemnarea funcţiei de preşedinte şi prim-vicepreşedinţi, urmat de alegerea secretarului general, a trezorierului şi a celor zece vicepreşedinţi, la final fiind votaţi secretarul adjunct şi secretarii executivi.

După numărarea voturilor, Stavrositu a fost desemnată noul preşedinte al organizaţiei municipale cu 499 de voturi pentru, din cele 526 de buletine de vot. Echipa condusă de parlamentarul constănţean a fost completată de prim-vicepreşedinţii Laurenţiu Mironescu, dar şi de Maria Sorescu, care au obţinut 397, respectiv 403 voturi. Chiar şi Valentin Zeicu, democrat-liberalul din cealaltă tabără, a primit din partea colegilor de la municipiu 90 de voturi. La finalul alegerilor, deputatul constănţean proaspăt ales lider la nivelul municipiului a declarat că ar fi primit altfel victoria în cazul în care ar fi avut un adversar, cel declarat, dar care nu şi-a mai depus candidatura, Adrian Manole.

Ataşat, în ediţia on line, puteţi vizualiza lista celor zece vicepreşedinţi şi nouă secretari executivi.

stavrositu_-_maria_stavrositu_20.jpgBanias spune că a avut dreptate

Cât despre anunţata sosire a ministrului Elena Udrea la CCL-ul de sâmbătă, Maria Stavrositu a precizat că demnitarul nu a mai putut ajunge pentru că avea de pregătit şedinţa de Guvern de ieri. „Am primit ieri un sms şi mi-a spus că nu poate să fie prezentă pentru că azi (n.r. sâmbătă) este la şedinţă la Guvern. Mâine (duminică) la Bucureşti se ţine un Birou Permanent Naţional unde sunt invitaţi toţi parlamentarii, extrem de importantă şi se pregăteşte cu mare responsabilitate".

La scurt timp după anunţarea victoriei Mariei Stavrositu, liderul organizaţiei judeţene, dar şi după ce s-a aflat că ministrul Udrea nu vine la CCL, Mircea Banias ne-a declarat, retoric, că acum se ştie cine a minţit în cazul prezenţei membrului Executivului la Constanţa. Remarca liderului de la judeţ a venit după ce vineri, şi Maria Stavrositu şi Banias au susţinut că au stat de vorbă cu Elena Udrea, ambii având versiuni diferite vizavi de alegerile care urmau să se desfăşoare. Banias susţinea că Udrea i-a dat asigurări că alegerile nu sunt statutare şi că acestea nu se vor ţine. În schimb Stavrositu declara că aflase de discuţia lui Banias cu Udrea, dar aceasta nu făcuse nicio referire la desfăşurarea alegerilor de sâmbătă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii