Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beach-barurile trebuie desfiinţate Construcţiile ilegale de pe plaje vor fi demolate după 15 octombrie

ro

03 Oct, 2011 01:00 1808 Marime text
cap_8.jpg A început inventarierea construcţiilor uşoare care trebuie demontate la final de sezon

Operatorii de plajă care au deţinut beach-baruri trebuie să demonteze construcţiile până pe 30 septembrie. Dacă pentru unii hotelieri şi turişti 15 septembrie înseamnă sfârşitul sezonului estival, pentru Administraţia Bazinală Dobrogea-Litoral (ABADL) sezonul turistic se încheie pe 30 septembrie. În intervalul 1-15 octombrie, agenţii economici care au încheiat contracte de închiriere cu ABADL au obligaţia să demoleze construcţiile uşoare şi să predea, astfel, bucata de plaja către ABADL. „După 30 septembrie, aceştia trebuie să ne predea fiecare bucată de plajă, pe baza unui proces-verbal. Vom merge la faţa locului, pentru a verifica situaţia în teritoriu", a precizat Cătălin Anton, purtător de cuvânt al instituţiei.

La fel ca şi în anii trecuţi, autorităţile se aşteaptă ca unii dintre operatori să nu respecte legea şi să existe şi cazuri în care construcţiile să rămână în picioare şi după 30 septembrie. Dacă în trecut agenţii economici certaţi cu legea puteau fi executaţi, în această perioadă reprezentanţii Inspectoratului în Construcţii inventariază starea acestor construcţii. „Avem la dispoziţie două săptămâni pentru a verifica dacă operatorii de plajă respectă legea. Dacă şi în acest an vor fi necesare intervenţii de demolare din partea noastră, costurile vor fi imputate operatorilor responsabili", susţine Petrişor Cruceanu, şeful Inspectoratului.

Buldozerele ar putea intra din nou în construcţiile ilegale

Pe litoral existau aproximativ 50 construcţii care ar fi trebuit să fie dezafectate încă din 2008, majoritatea în staţiunea Mamaia. O parte dintre ele au fost puse la pământ încă de anul trecut. Altele urmează în această toamnă. Acolo unde nu va exista înţelegere din partea proprietarilor, se va interveni ca şi anul trecut cu buldozerul. După 15 octombrie, vom vedea ce construcţii considerate a fi ilegale şi care ar fi trebuit demolate încă înainte de sezon vor fi luate la puricat de echipa IJC. „Cu siguranţă, tot ce este ilegal construit va fi demolat. Vorbim de construcţii de pe întreg litoralul, de la nord la sud", mai spune Cruceanu.

Echipe alcătuite din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi ai Inspectoratului în Construcţii (ISC) vor începe inspecţiile la jumătatea lunii octombrie. De asemenea, pentru a preveni ridicarea din nou a construcţiilor, inspectorii ISC şi ai ministerului vor continua să verifice plajele şi pe timpul sezonului rece.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii