Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost validate candidaturile pentru functia de muftiu

ro

08 Jun, 2010 02:30 2992 Marime text
cap_3.jpgNoul Consiliu Sinodal, Şura-i Islam, ales pe 10 mai, se va întruni joi pentru a-şi desemna noul Muftiu al Cultului Musulman. Până la data limită de depunere a candidaturilor, doar actualul Muftiu, Iusuf Muurat, şi Geafar Tuncel, imamul oraşului Hârşova, şi-au înscris candidaturile.

În cursul zilei de ieri, Consiliul Sinodal s-a întrunit pentru a analiza dosarele depuse pentru cel mai înalt fotoliu de şef al Cultului Musulman. Potrivit celor declarate de actualul Muftiu în funcţie, Iusuf Muurat, ambele candidaturi au fost validate, urmând ca joi, începând de la ora 16.00, Şura-i Islam-ul să se întrunească din nou pentru a decide care va fi noul şef al Cultului Musulman.

Pe 15 aprilie, în cadrul Adunării Generale a Imamilor, a fost aleasă şi o altă componenţă a Consiliului Sinodal (Şura-i Islam), format din 15 membri, cu un mandat de cinci ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dobrogean 08 Jun, 2010 07:33 Ne dorim cu totii o continuare a politicii de deschidere interconfesionala initiata de actualul muftiu Yusuf Murat.