Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un homosexual tânăr şi puternic. „Bărbat" doar când bea! Vezi aici profilul criminalului din Ghindăreşti (Galerie foto)

ro

22 Nov, 2011 01:00 3409 Marime text
calugarbun.jpg„(...) Este foarte greu să intri în lumea lor. Clar este vorba despre unul dintre ei. Sunt sigur că în zilele următoare vor apărea noi indicii care să ducă la prinderea criminalului"

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de specialiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, continuă cercetările în dosarul morţii fostului călugăr domiciliat în Ghindăreşti, găsit decapitat. Din câte se pare, în urma expertizei realizate de medicii legişti, ar fi reieşit că fostul călugăr obişnuia să întreţină relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex. Mai mult decât atât, bărbatul găsit decapitat avea unghiile piciorului drept vopsite cu ojă de culoare roşie. În ceea ce priveşte acest caz, psihologii spun că fostul călugăr a fost ucis de o singură persoană, mai tânără şi mai puternică decât el.

Conform datelor puse la dispoziţie de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cauză a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi profanare de morminte asupra victimei. „În fapt, din primele cercetări a rezultat că la data de 19.11.2011, în jurul orei 08.30, în comuna Ghindăreşti, judeţul Constanţa, a fost găsit cadavrul victimei A.A. (în vârstă de 40 de ani) ambalat într-un sac legat cu sârmă. Necropsia cadavrului a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale urmarea unui traumatism cranio cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu", se mai arată în informarea Parchetului General. Anchetatorii mai arată că victima era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi de pe raza judeţului Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti sau pleca la muncă în străinătate. „Victima revenise la domiciliu de circa trei luni şi îşi câştiga existenţa prestând diferite munci ocazionale, cu caracter zilier, pe raza comunei. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", potrivit reprezentanţilor Parchetului General. La rândul lor, psihologii spun că fostul călugăr ar fi fost ucis de o singură persoană, mai tânără şi mai puternică decât el. „Este imposibil ca pe hainele bărbatului decedat ori sub unghiile lui să nu existe urme care să ducă la criminal. Din câte se pare, în cercul de suspecţi al anchetatorilor este şi criminalul. (...) Homosexualii, când sunt beţi, sunt «bărbaţi». După cum reiese, în acest caz, care este unul tipic homosexualilor geloşi, autorul este mai tânăr şi mai puternic decât fostul călugăr. Desigur, doza de violenţă este una foarte mare. (...) Este foarte greu să intri în lumea lor. Clar este vorba despre unul dintre ei. Sunt sigur că în zilele următoare vor apărea noi indicii care să ducă la prinderea criminalului", conform unui specialist care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani

calugar.jpgÎn cazul în care va fi prins şi tras la răspundere, criminalul fostului călugăr va fi judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „omor deosebit de grav" şi riscă pedeapsa cu detenţie pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. După cum au informat şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, „la data de 19 noiembrie 2011, în jurul orei 09.30, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la intrarea în localitatea Ghindăreşti, într-un şanţ de scurgere a apei, a fost găsit într-un sac cadavrul unei persoane de sex bărbătesc, decapitat". La faţa locului, anchetatorii au descoperit că, într-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sârmă, se afla cadavrul unei persoane de sex bărbătesc, decapitat, capul aflându-se la picioare, prezentând multiple lovituri, iar din verificările şi investigaţiile efectuate, s-a stabilit că victima este un localnic în vârstă de 40 de ani. La scurt timp, cadavrul a fost ridicat şi transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Alcool în sânge?

Conform unor surse neoficiale, medicii legiştii au stabilit că fostul călugăr obişnuia să întreţină relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex şi că avea unghiile piciorului drept vopsite cu ojă de culoare roşie. Având în vedere că este vorba de o moarte suspectă, violentă, în cauză conturându-se elementele infracţiunii de omor deosebit de grav, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Este de aşteptat ca în perioada imediat următoare să se afle dacă fostul călugăr băuse înainte de a fi ucis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii