Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectrul gratiilor Alexandru Mazare - „Ma astept la orice, inclusiv la arest"

ro

12 Apr, 2010 02:14 2473 Marime text
cap_2.jpg Sandu Mazăre a spus că nu mai intră în restaurantul în care i-au fost interceptate discuţiile cu Cătălin Voicu

Clinchet de cătuşe pentru reţeaua Voicu. După arestarea judecătorului Florin Costiniu şi a afaceriştilor Costel Căşuneanu şi Marius Locic, laţul pare să se strângă în jurul celorlalţi învinuiţi, suspectaţi că ar fi făcut parte din aşa-zisa „reţea" a senatorului Cătălin Voicu. În acest context, senatorul PSD Alexandru Mazăre, unul dintre cei ale căror nume au fost asociate cu reţeaua Voicu, în urma stenogramelor convorbirilor dintre cei doi apărute în presă, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că „se aşteaptă la orice, inclusiv la arest".

mazare_-_alexandru_mazare_07.jpg„Cine să vă mai ia pe voi? (...) Un Dumnezeu, poate, atât!", aşa îi promitea Cătălin Voicu, în şoaptă, lui Alexandru Mazăre, în cadrul convorbirilor interceptate de Direcţia Naţională Anticorupţie, convorbiri care, de altfel, ulterior au ajuns în presă, reprezentând probe în dosarul de corupţie al senatorului. Cu toate acestea, în ultimele zile, laţul pare să se strângă tot mai mult în jurul celor bănuiţi a fi făcut parte din reţeaua Voicu. Primul a fost Voicu. Judecătorul Costiniu, afaceristul Locic şi întreprinzătorul Costel Căşuneanu au căzut vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţând hotărârea de arestare cu puţin înainte de miezul nopţii. Judecătorul Cristian Jipa, comisarul şef Mihai Călinescu şi senatorul Alexandru Mazăre par a fi următorii pe listă. Nume grele: un judecător al Curţii Supreme, adjunctul şefului Poliţiei Române şi un parlamentar. Potrivit presei centrale, Călinescu a găsit o metodă pentru a tergiversa ancheta în ceea ce-l priveşte: este plecat în concediu medical. La rândul său, în cazul Jipa, anchetatorii au nevoie de avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Singur, senatorul Mazăre rămâne descoperit. Din nefericire pentru el, nu se poate ascunde după paravanul CSM-ului sau al unui concediu medical. Doar fratele său, primarul Radu Mazăre, a vorbit pentru el, afirmând că discuţiile dintre Sandu şi Voicu, interceptate de DNA, erau simple „discuţii de cârciumă". Descoperit în furtuna „Voicu", Alexandru Mazăre a declarat ieri că se aşteaptă la orice. Inclusiv la o eventuală arestare a sa.

mazare_-_catalin_voicu.jpgOcoleşte restaurantul în care l-au interceptat

Senatorul PSD¸ Alexandru Mazăre a vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe, despre dosarul pe care îl are la DNA în cazul Voicu, cu privire la presupusa cumpărare de trafic de influenţă. Acesta a precizat că, de la ultima prezentare la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nu a mai primit nicio altă citaţie, reiterându-şi din nou poziţia sa de victimă colaterală: „Eu nu am semnat nimic, nu am dat şi nici luat bani, nu am înşelat, a fost doar o discuţie la restaurant unde am vorbit despre diverse lucruri. Oricum, colegul meu, din mai multe puncte de vedere, exagera în discuţii". Cât despre aşteptările pe care le are pentru perioada următoare în acest caz, cu atât mai mult cu cât ancheta în cazul Voicu a făcut recent şi alte victime, parlamentarul constănţean a precizat că se aşteaptă la orice: „Mă aştept inclusiv la o eventuală arestare. Discuţiile au fost înregistrate cu microfon, probabil domnul Voicu era sub monitorizare", a evidenţiat Mazăre, adăugând şi faptul că, de la discuţia cu pricina, nu a mai călcat pragul restaurantului de unde a pornit toată această poveste.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sica a lu* Orban 12 Apr, 2010 18:51 Ce auzi tu Sandule, ce auzi tu Sandule, Coasa-n iarba domnule, coasa-n iarba domnule.
  • Jack 12 Apr, 2010 10:49 Da dragi mei constanteni, e timpul ca aceasta gasca de parveniti sa plece din orasul de la malul mari. Arestarea acestui senator de doi lei, se poate constitui intr-un inceput de sfarsit ,,frumos' pentru clanul mazare. Iar apoi firesc urmeaza o alta plecare, evident a domnului Nicusor Constantinescu.