Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar și religios organizat cu ocazia Zilei Eroilor la Tulcea (GALERIE FOTO)

ro

13 Jun, 2024 14:43 573 Marime text
Sursa galeriei foto: Facebook/CJ TulceaLucian Simion, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat, joi, 13 iunie, la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Eroilor de către Instituția Prefectului și Garnizoana Tulcea în cinstea eroilor români.

Potrivit unui comunicat al CJ Tulcea, la eveniment au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu, reprezentanți ai municipalității, precum și reprezentanți ai instituțiilor militarizate, partidelor politice și ai altor structuri asociative.

Ceremonialul a avut loc în incinta Cimitirului Eroilor, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“, un monument ridicat în 1938, cu sprijin din partea cetățenilor și Prefecturii Tulcea.

„Ne-am adunat astăzi, 13 iunie, zi sfântă a Înălțării Domnului, pentru a ne înclina cu adânc respect și prețuire în fața eroilor noștri din toate locurile și din toate timpurile, cunoscuți sau necunoscuți, care și-au jertfit viața pe altarul Patriei.
În zi de Sărbătoare Împărătească, avem datoria la fel de sfântă de a ne aminti cu onoare despre cei care, înainte de vreme, au trecut la cele veșnice, clădind cu sacrificiul lor România de astăzi: un stat independent, suveran și modern, un stat european.
Cu gândul la sacrificiul suprem și eforturile făcute pentru apărarea patriei de către strămoșii noștri, reflectăm azi și asupra prezentului, sperând că suntem demni de moștenirea primită de la eroii neamului românesc. Este o datorie morală pentru noi, cei din administrația publică locală, alături de toți tulcenii și toți românii din această greu încercată, dar frumoasă țară, să facem toate eforturile necesare pentru a aprecia și cinsti cum se cuvine memoria celor căzuți la datorie. Glorie eternă eroilor neamului nostru! Hristos S-a Înălțat!”, a rostit, în discursul său, consilierul președintelui Horia Teodorescu, Lucian Simion.

Momentul solemn al depunerii de coroane a fost precedat de un serviciu religios săvârșit de preoții Torino Dumitriu și Călin Luca.

Citește și: 

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Eroilor„Pot apărea oricând pericole la adresa securităţii zonei noastre”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii