Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract evaluat la peste 3,74 de milioane de euro! Modernizarea aleilor pietonale din Slava Cercheză, la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENTE)

ro

12 Jun, 2024 17:00 721 Marime text
  • Pentru contractul evaluat la peste 3,74 de milioane de euro au fost depuse două oferte, din partea a două asocieri de firme.
  • Prima asociere este formată din Sofvi Construct Instal SRL (leader), Tehno-Edil AMF SRL și Domarcons SRL.
  • Cea de-a doua asociere este cea care a contestat procedura la CNSC și este formată din Ramalinstal Project SRL (leader), Yda Proiect Consulting SRL, Costa V.O.C. Impex SRL și Ramali Construct SRL.
  • În Secțiunea Document poate fi consultată decizia CNSC, dar și anunțul de participare privind procedura publicat în SEAP.
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost chemați să se pronunțe în legătură cu procedura vizând atribuirea contractului pentru asfaltarea străzilor și modernizarea aleilor pietonale din comuna tulceană Slava Cercheză.
 
Instanța constănțeană a fost sesizată de către Primăria Slava Cercheză, care a atacat la Curtea de Apel decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor prin care s-a dispus anularea procedurii de desemnare a câștigătorului contractului.
 
Contractul este evaluat la o sumă echivalentă cu peste 3,74 de milioane de euro și, în cauză, CNSC a obligat Primăria Slava Cercheză la reevaluarea uneia dintre ofertele depuse.
 
Dosarul de la Curtea de Apel Constanța are indicativul 321/36/2024, iar părți sunt Comuna Slava Cercheză (Consiliul Local Slava Cercheză), în calitate de reclamant și Ramalinstal Proiect SRL, în calitate de pârât.
 
Cazul a fost înregistrat la Secția de Contencios administrativ și fiscal, obiectul dosarului fiind o plângere împotriva Deciziei CNSC nr. 1449/C10/968/27.05.2024.
 
Prin decizia respectivă, CNSC a admis contestația formulată de Ramalinstal Project SRL, lider al asocierii Ramalinstal Project SLR, Ramali Construct SRL, Yda Proiect Consulting SRL, Costa V.O.C. Impex SRL.
 
A fost anulat procesul-verbal prin care a fost comunicat rezultatul procedurii, iar autoritatea contractantă Comuna Slava Cercheză a fost obligată la continuarea procedurii prin reevaluarea ofertei asocierii Ramalinstal Project SLR, Ramali Construct SRL, Yda Proiect Consulting SRL, Costa V.O.C. Impex SRL.
 
Acum, Curtea de Apel Constanța a fost chemată să anuleze această decizie a CNSC.
 
Prima înfățișare în proces nu a fost încă stabilită.
 
Despre achiziție
 
Denumirea achiziției este „Proiectare și execuție «Asfaltare străzi, modernizare alei pietonale, accese la proprietăți și dispozitive de scurgerea apelor în comuna Slava Cercheză, județul Tulcea»“.
 
Valoarea totală estimată a contractului este de 18.626.553,83 de lei fără TVA, sumă ce echivalează cu peste 3,74 de milioane de euro, la cursul actual.
 
În descriere se precizează că „poiectul se implementează pe teritoriul administrativ al comunei Slava Cercheză, județul Tulcea“.
 
„Scopul realizării obiectivului în cazul de față este de a elimina vulnerabilitățile construcției existente (drumuri comunale) cazuată de factori de risc naturali. Prin realizarea lucrărilor se asigură condiții minimale de infrastructură rutieră și totodată o dezvoltare zonală echilibrată din punct de vedere al rețelei de transport rutier. Proiectul își propune aducerea structurii rutiere a sectoarelor de străzi vizate la parametrii tehnici corespunzători clasei tehnice, corectarea elementelor geometrice, astfel încât să se încadreze în prevederile legale, refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale“, au precizat reprezentanții autorității contractante.
 
Conform SEAP, „lucrările de îmbrăcăminte ale străzilor nu induc efecte negative asupra solului, drenajului apelor de suprafaţă, vegetaţiei, nivelului de zgomot, microclimatului sau populaţiei. Lungimea totală a străzilor este de 5,224.72 m, cu o suprafață totală de 22,622.00 mp; Suprafața totală a trotuarelor 8,662.30 mp; Lungimea totală a șanțurilor este de 10,458.00 m; Accesuri la proprietăți un număr total de 375 buc“.
 
Potrivit SEAP, au fost depuse două oferte pentru acest contract, fiind vorba despre două asocieri.
 
Prima asociere este formată din Sofvi Construct Instal SRL (leader), Tehno-Edil AMF SRL și Domarcons SRL.
 
Cea de-a doua asociere este cea care a contestat procedura la CNSC și este formată din Ramalinstal Project SRL (leader), Yda Proiect Consulting SRL, Costa V.O.C. Impex SRL și Ramali Construct SRL.
 
Despre Sofvi Construct Instal SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 iunie 2024, Sofvi Construct Instal SRL a fost înființată în anul 2015, are sediul social în București, Sectorul 2, Bulevardul Chișinău, nr. 16 și se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.
 
Asociați figurează Mihail Feodor (90%) și Cristian Soldat, ultimul fiind și administratorul societății, iar numele său figurând și în Amero Impex Com SRL București.
 
La rândul său, Mihail Feodorov mai apare și în Ravnet SRL București.
 
Conform termene.ro., Sofvi Construct Instal SRL figurează cu 14 achiziții directe (Comuna Peceneaga, Comuna Cerna, Comuna Tuzla printre autoritățile contractante) și 11 contracte publice (Comuna Peceneaga, Comuna Jijila, Comuna Jurilovca, Comuna Teiu printre autoritățile contractante).
 
În 2023, societatea a declarat 11 angajați, profit peste 970.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 26,36 de milioane de lei.
 
Despre Tehno-Edil AMF SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 iunie 2024, Tehno-Edil AMF SRL a fost înființată în anul 2016, are sediul social în București, Sectorul 3, Bulevardul Theodor Pallady și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Tehno-Edil AMF SRL are un punct de lucru în Focșani, dar și în Sectorul 3, pe strada Lobodei.
 
Asociat unic figurează Valerica Mirela Crudu, care și administrează firma, numele său legându-se și de Edil Road Design SRL.
 
Conform termene.ro, Tehno-Edil AMF SRL figurează cu 127 de achiziții directe (Comuna Jijila, Comuna Izvoarele, Comuna Greci, Comuna Horia printre autoritățile contractante) și 18 contracte publice (Comuna Iecea Mare, Comuna Jijila, Comuna Zabrani, Comuna Sintea Mare printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Tehno-Edil AMF SRL a declarat nouă angajați, profit peste 1,77 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 5,24 de milioane de lei.
 
Despre Domarcons SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 iunie 2024, Domarcons SRL a fost înființată în anul 1994, are sediul social în Craiova, pe strada Inginerilor și se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.
 
Firma are mai multe puncte de lucru, inclusiv în județul Tulcea.
 
Asociați figurează Cristian Marinel Mihai (50,05%) și Mihaela Untescu (49,95%).
 
Primul este și administrator al Domarcons SRL, alături de Halcyon Management SRL (deținută și administrată de Ecaterina Nicoleta Burada și Andrei Cristian Lupu).
 
Numele lui Cristian Marinel Mihai se leagă și de Drum Concept SRL, Delta ACM 23 SRL, Agro Sunny SRL, Solproiect SA (administrator) și Total Bau Partner SRL (administrator).
 
Numele Mihaelei Untescu se leagă și de Solproiect SA, Carpati Business Management SRL, Ram Set SRL, Ram Cons Assets SRL, Studio Corali Design SRL, Făgăraș Business Management SRL, Nano System SRL, Centrul Vista Logistic SRL și Infra Beton SRL.
 
Potrivit termene.ro, Domarcons SRL figurează cu 123 de achiziții directe (Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova, Comuna Bratovoești, Comuna Bălești printre autoritățile contractante) și 121 de contracte publice (Municipiul Craiova, Comuna Crasna, Municipiul Calafat printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Domarcons SRL a declarat 214 angajați, profit peste 24,85 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 219,4 milioane de lei.
 
Despre Ramalinstal Project SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 iunie 2024, Ramalinstal Project SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social în Sarichioi, județul Tulcea și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Firma are puncte de lucru în Galați și Murighiol (județul Tulcea).
 
Asociat unic și administrator figurează Cătălin Adrian Gurei, care deține și un PFA.
 
Potrivit termene.ro, Ramalinstal Project SRL figurează cu 59 de achiziții directe (Comuna Valea Nucarilor, Comuna Mihai Bravu, Regia Națională a Pădurilor Romsilva Administrația Parcului Național Muncii Măcinului R.A. printre autoritățile contractante) și patru contracte publice (Județul Tulcea, Municipiul Tulcea, Agenția Națională pentru Locuințe printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Ramalinstal Project SRL a declarat opt angajați, profit peste 675.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 4,73 de milioane de lei.
 
Despre Yda Proiect Consulting SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 iunie 2024, Yda Proiect Consulting SRL a fost înființată în 2014, are sediul social în Iași, pe strada Gavriil Musicescu și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociat unic și administrator figurează Ștefan Andrei Sticea.
 
Potrivit termene.ro, Yda Proiect Consulting SRL figurează cu 298 de achiziții directe (Comuna Podu Turcului, Apavital SA Iași, Comuna Ciohorani printre autoritățile contractante) și 37 de contracte publice (Comuna Banca, Compania Națională de Investiții SA, Comuna Pincești printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Yda Proiect Consulting SRL a declarat 15 angajați, profit peste 4,19 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 7,45 de milioane de lei.
 
Despre Costa V.O.C. Impex SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 12 iunie 2024, Costa V.O.C. Impex SRL a fost înființată în 1993, are sediul social în Oradea, pe strada Golfului și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în județul Bihor.
 
Asociați figurează Roman Tiberiu Costa (75%) și Traian Sălăjan (25%), ambii fiind și administratorii firmei.
 
Numele lui Roman Tiberiu Costa se leagă și de Sorturi SRL, Termopolar Costa SRL, Asfamixt SRL și Pelorus SRL, unde figurează ca administrator.
 
Costa V.O.C. Impex SRL deține părți sociale în Asfamixt SRL, Pelorus SRL și Termopolar Costa SRL.
 
Potrivit termene.ro, Costa V.O.C. Impex SRL figurează cu 36 de achiziții directe (Compania de Apă Oradea SA, Societatea Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA, Comuna Sântandrei printre autoritățile contractante) și 21 de contracte publice (Compania Națională de Investiții SA, Municipiul Oradea, Comuna Buduslau Bihor printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Costa V.O.C. Impex SRL a declarat 140 de angjaați, profit peste 10,79 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 125 de milioane de lei.
 
Despre Ramali Construct SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 12 iunie 2024, Ramali Construct SRL a fost înființată în 2013, are sediul social în Constanța, pe Șoseaua Mangaliei, nr. 80-80A și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Firma are un punct de lucru în județul Tulcea.
 
Paul Haralambie este asociatul unic și administratorul firmei.
 
Conform termene.ro, Ramali Construct SRL figurează cu 117 achiziții directe (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Comuna Valea Nucarilor, Comuna Slava Cercheză printre autoritățile contractante) și 72 de contracte publice (Comuna Mihail Kogălniceanu, Primăria Comunei Casimcea, Comuna Valea Teilor, Județul Tulcea, Comuna Maliuc printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Ramali Construct SRL a declarat 144 de angajați, profit peste 10,28 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 75,95 de milioane de lei.
 
În Secțiunea Document poate fi consultată decizia CNSC, dar și anunțul de participare privind procedura publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Licitații Constanța
Union CO SRL, din Cluj, contract de 95.000 de euro cu Primăria Istria pentru echipamente IT la unitățile de învățământ din comună (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii