Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sotii Cutinov De la sicane in penitenciar, la scandaluri sexuale

ro

22 Mar, 2010 04:17 22389 Marime text
sotii_cutivon.jpgRăzvan Cutinov era unul dintre scandalagiii penitenciarului

Scandalul sexual iscat de soţii Cutinov din Medgidia nu este singura ispravă a celor doi amorezi în căutare de bani, rapid şi uşor de obţinut. Potrivit datelor oficiale, atât Răzvan, cât şi soţia sa, Raluca, par mai degrabă veterani ai instanţelor constănţene, fiind implicaţi în diverse afaceri care, mai devreme sau mai târziu, au ajuns în instanţă. În timp ce pe numele lui Răzvan există mai multe dosare penale privind inclusiv infracţiunile de furt sau de abuz de încredere, Raluca a ajuns în faţa judecătorilor după ce nu şi-a mai plătit facturile pentru telefonul mobil.

Raluca şi Răzvan Cutinov au devenit cunoscuţi drept „cuplul şantajist", după ce au momit o tânără din Slobozia şi ulterior i-au cerut bani pentru a nu difuza pe internet imaginile în care fata este surprinsă făcând sex cu Răzvan Cutinov. De menţionat că imaginile erau filmate de Raluca, soţia lui Răzvan. Deşi anchetatorii au solicitat arestarea preventivă a celor doi amorezi, sâmbătă seara, Judecătoria Slobozia a respins propunerea procurorilor, în dosarul cu numărul 1602/312/2010. În schimb, judecătorii le-au interzis celor doi soţi să părăsească ţara. Potrivit hotărârii instanţei, pe durata celor 30 de zile ale interdicţiei, Raluca şi Răzvan Cutinov sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală de câte ori sunt chemaţi, trebuie să se prezinte la poliţie conform programului de supraveghere sau de câte ori sunt chemaţi şi nu au voie să-şi schimbe locuinţa fără aprobarea instanţei.

Nu au voie să se apropie de victimă

De asemenea, tinerilor le este interzis să se apropie de fata pe care au vrut s-o şantajeze sau să comunice cu aceasta sau cu membrii familiei ei în vreun fel şi nici nu au voie să poarte vreo categorie de arme. Dincolo însă, de dosarul cu şantajul, aceasta nu este prima dată când soţii Cutinov se prezintă în faţa instanţei. De pildă, la începutul anului 2009, SC Cosmote Romanian Mobile Telecomunications SA a chemat-o în justiţie pe Georgeta Raluca Cutinov (fostă Ghiţă), pentru că aceasta nu-şi plătise facturile la telefon. Pe 26 ianuarie 2009, instanţa a admis solicitarea Cosmote de a emite somaţie de plată pe numele Ralucăi Cutinov. Însă „greul" dosarelor din familia Cutinov l-a purtat soţul Ralucăi, Răzvan. Judecat şi condamnat la zece ani de închisoare pentru violarea unei fete de 15 ani, nici în perioada în care era încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, Răzvan Cutinov n-a reuşit să se ţină departe de instanţă şi de dosare penale. Dincolo de numeroasele cereri de eliberare condiţionată sau de întrerupere a executării pedepsei, Cutinov a ajuns în atenţia anchetatorilor şi pentru săvârşirea unor fapte precum furt sau abuz de încredere. În timp ce era în penitenciar. În mod suspect, la rândul său, bărbatul de 30 de ani i-a reclamat şi el pe cei care susţineau că i-ar fi căzut victime.

Şicane cu gaşca lui Savin

Neînţelegerile dintre Răzvan Cutinov, pe de o parte, şi Vasile Savin cu gaşca sa, pe de altă parte, au debutat în luna noiembrie 2006, când toţi indivizii se aflau închişi la Poarta Albă. Pe 28 noiembrie 2006, la Judecătoria Medgidia se înregistrează dosarul cu numărul 5544/2006, în care Cutinov împreună cu Tudorel Tacu i-a reclamat pe Savin, Ovidiu Roman, Mircea Nicolae Bălan şi Gigi Cristian Ene pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere. De la primul termen, însă, procesul s-a încheiat, după ce Tacu şi Cutinov şi-au retras plângerile. Lucrurile au părut să se liniştească pentru un timp, însă, după aproximativ jumătate de an, scandalul din instanţă a reînceput în forţă. Pe 1 august 2007, la Judecătoria Medgidia au fost înregistrate trei dosare penale, în care, pe rând, Cutinov avea ba calitatea de parte vătămată, ba era inculpat. Infracţiunile reclamate erau furtul şi, respectiv, abuzul de încredere. La mai bine de jumătate de an de când şi-a retras plângerea formulată împotriva lui Savin, acesta şi alţi tovarăşi de-ai săi, l-au reclamat pe Cutinov, dându-l în judecată pentru comiterea celor două infracţiuni. Noii adversari ai lui Răzvan Cutinov erau, în afară de Savin, Daniel Racoş, Ciprian Holban, Florin Laurenţiu Marin şi Robert-Marin Ciocănescu. Judecătorii au tranşat problema trimiţând atât dosarele în care Cutinov avea rolul de inculpat, dar şi pe cele în care era victimă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, pentru efectuarea anchetei. Prin 2008, sătul să se mai certe cu colegii de celulă, Cutinov s-a întors împotriva autorităţilor. În luna martie şi aprilie 2008, nemulţumit de sancţiunile aplicate de comisia de disciplină din penitenciar, Răzvan Cutinov le-a contestat în instanţă, însă nici de această dată justiţia n-a decis în favoarea lui, iar plângerile i-au fost respinse, ca nefondate. În acest context, s-ar putea spune că singura dată când instanţele le-au fost favorabile soţilor Cutinov a fost în acest week-end, când Judecătoria Slobozia a respins propunerile de arestare formulate pe numele lor. Totuşi, hotărârea judecătoriei este supusă recursului şi nu este exclus ca Tribunalul Ialomiţa să admită recursul procurorilor şi să decidă arestarea celor doi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 23 Mar, 2010 23:58 impuscativa ma