Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Razboiul rece" al bolizilor distrusi (galerie foto)

ro

09 Jun, 2009 01:36 18625 Marime text

cap_3.jpgDe la începutul anului, pe masa anchetatorilor au ajuns cel puţin patru cazuri de maşini de lux distruse de membrii clanurilor rivale

Chiar dacă în ultimul an par să fi devenit ceva mai liniştiţi din punct de vedere al violenţelor, membrii grupărilor rivale care îşi dispută Constanţa se şicanează în continuare, numai că lupta pare să se fi mutat la un alt nivel. Astfel, mai ales în ultima vreme, membrii lumii underground constănţene par să-şi verse năduful pe bolizii rivalilor lor. 

Metoda pare să fi stârnit mult entuziasm în rândul indivizilor. Dovadă în acest sens este faptul că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat cel puţin patru plângeri la poliţie, în care personaje cunoscute ale lumii underground se reclamau între ele că şi-ar fi stricat sau incendiat bolizii. Până la acest moment, există, în total, şapte cazuri notabile de violenţe comise asupra autoturismelor. Prima faptă de acest gen care a intrat în atenţia anchetatorilor s-a petrecut pe 19 noiembrie 2006, iar cea mai recentă datează din luna mai 2009.

interlopi_cristel.jpgGherghişan a lansat moda

Din datele existente până la acest moment, moda maşinilor distruse pare să fi fost lansată de Cristian Gherghişan şi alţi apropiaţi ai săi. Potrivit plângerii penale formulate de cunoscutul Marius Leţa, pe 19 noiembrie 2006, Cristian Gherghişan, Florin Sîrbu, zis Ţo, Vicenţiu Dobruş, Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, şi Mihai Vanghelici i-ar fi distrus maşina. Leţa arăta în plângerea formulată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa că, în seara respectivă, în timp ce se afla cu VW-ul său Passat, CT 83 LTA, în Mamaia, cei cinci l-ar fi bătut pe el şi i-ar fi distrus maşina, „prin lovire cu picioarele şi bâte". Cinci luni mai târziu, Marius Leţa şi-a retras plângerea. Următorul incident care s-a soldat inclusiv cu violenţe asupra maşinilor s-a petrecut pe 16 februarie 2007, cu ocazia deja celebrei bătăi pe care Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, a încasat-o pe strada Atelierelor. Potrivit declaraţiilor unui martor cu identitate protejată, acesta l-ar fi văzut ieşind din atelier pe Petrică Tomescu şi a observat cum „a înţepat cu cuţitul roţile de pe partea stângă ale unui jeep". Dosarul în care Tomescu este judecat pentru violenţele comise asupra lui Gheorghiu, dar şi asupra maşinii acestuia se află pe rolul instanţei. Spre sfârşitul anului 2007, mai precis pe 11 decembrie, unul dintre indivizii cunoscuţi drept apropiaţi ai lui Cristian Gherghişan s-a ales cu maşina incendiată, pagubele fiind estimate la 20.000 de lei. Mai precis, este vorba despre autoturismul tatălui lui Claudiu Celestin Arsene, un Ford Mondeo. După ce pompierii au stins incendiul, poliţiştii au descoperit o creangă cu unul dintre capete înfăşurat în pânză.

interlopi_stila_sarafu_06.jpgLiniştea dinaintea furtunii

După acest incident, atacurile indivizilor s-au potolit pentru o vreme, iar anul 2008 a fost unul mai liniştit din acest punct de vedere. Însă se pare că a fost doar liniştea dinainte furtunii, dat fiind că, în prima jumătate a anului 2009, s-au înregistrat patru astfel de cazuri. Atacurile la bolizi au reînceput pe 22 ianuarie 2009, când mai mulţi indivizi, suspectaţi a fi oamenii lui Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, au devastat barul lui Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, din Coiciu. În urma violenţelor, un Range Rover şi alte două maşini de lux, aparţinând apropiaţilor lui Cristel, au fost făcute praf. Cazul se află, încă, în lucru. După nici măcar o lună, la Secţia 4, binecunoscutul Stila Sarafu a depus plângere penală împotriva lui Usein Sali, zis Ussi, şi Victor Şerban, zis Gogu, acuzându-i că i-ar fi tăiat cauciucurile de la Porsche-ul Cayenne cu numărul CT 66 STY. Pagubele au fost estimate la circa 10.000 de lei. La poliţie, speţa a rămas cu autor necunoscut. Anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi, după ce i-au audiat şi după ce au audiat mai mulţi martori, ale căror declaraţii se băteau cap în cap. Nu a trecut mult, că poliţiştii au fost chemaţi din nou să „arbitreze" distrugerile maşinilor de lux între indivizii care aruncă pisica de la unii la alţii: în aprilie 2009, Usein Sali a reclamat că Doru Aita, Petrică Tomescu şi Stila Sarafu i-au tăiat cauciucurile de la Mercedes. Cei trei au fost audiaţi de poliţişti, iar cazul se află încă pe masa anchetatorilor. Ultimul eveniment care a atras atenţia anchetatorilor, până la acest moment, este cel petrecut luna trecută, când Audi-ul A8 al lui Sorin Cătălin Rosentzveig, zis „Crocodilul", a fost incendiat. Potrivit anchetatorilor, bărbatul este un apropiat al lui Cristian Gherghişan, astfel că nu este exclusă posibilitatea unei reglări de conturi. Incidentul s-a petrecut pe o alee din Tomis Nord, când o bubuitură puternică i-a alertat pe locatarii din zonă. Ajunşi la faţa locului, pompierii s-au luptat minute bune cu flăcările care cuprinseseră limuzina cu numărul CT 30 CRO. După stingerea incendiului, s-a stabilit că acesta a fost provocat de o mână criminală. În prezent, cazul se află în atenţia Secţiei 2 poliţie. Dat fiind ritmul aproape ameţitor în care par să crească atacurile de acest gen, nu este exclus ca, până la sfârşitul anului, indivizii să recurgă, din nou, la fapte mult mai violente.

{mos_ri:Cristel,Tomescu,Gherghisan}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonymous 22 Jul, 2018 11:10 Pai ce sa faca si oamenii legii inchina capul la ceva maruntis. O sa se termine incet incet.
  • Viorel 09 Jun, 2009 08:05 Dar pe jegurile astea nu ii intreaba nimeni de unde au bani sa-si cumpere astfel de masini scumpe ? Au loc de munca asa de bine platit uncat sa-si permita astfel de masini luxoase ? Este sfidare la adresa noastra a oamenilor cinstiti. In ce lume traim oameni buni ? Unde este legea, ce fac cei care trebuie sa o aplice ?