Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul lui Nicuşor, din nou la Judecătorie

ro

15 Feb, 2011 00:00 1515 Marime text
Nicusor_Constantinescu____.jpgCazul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu este judecat pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, de care îl acuză procurorii anticorupţie, s-a aflat din nou ieri în atenţia magistraţilor Judecătoriei Constanţa. În contextul în care iureşul aducerii în instanţă cu mandat a preşedintelui CJC a trecut de parcă nici n-ar fi existat, subiectul pare să prezinte tot mai puţin interes, persoanele implicate aşteptând mai degrabă deznodământul procesului pentru a-şi afişa din nou interesul pentru acest caz.

Dat fiind refuzul categoric al lui Constantinescu de a se prezenta în instanţa constănţeană în calitate de inculpat, deşi pe numele său fusese emis în repetate rânduri un mandat de aducere ce urma să fie îndeplinit de luptătorii Jandarmeriei, procesul lui Nicuşor pare să nu mai fie un punct de reper în agenda media şi, poate chiar în "agenda" justiţiei constănţene. Cu toate acestea, cum-necum, procesul merge mai departe, ajungându-se la etapa audierii martorilor propuşi prin rechizitoriu. În acest sens, ieri a fost acordat un nou termen de judecată, luna viitoare, pentru a putea fi audiate şi restul persoanelor despre care procurorii DNA au susţinut că ar avea legătură cu cazul. Amintim că este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 28590/212/2008 la Judecătoria Constanţa, în care preşedintele CJC a fost trimis în judecată de procurorii Structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzaţia că ar fi creat un prejudiciu de un milion de euro. Încă de la aflarea veştii privind trimiterea sa în judecată, Nicuşor Constantinescu s-a declarat nevinovat, susţinând că este vorba despre un dosar "fabricat". Totuşi, acesta a refuzat să compară în faţa judecătorilor constănţeni pentru a-şi susţine nevinovăţia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi kent 15 Feb, 2011 19:15 Dar de ce mai trece procesul pe la Judecatorie, Tribunal, CA sau ICCJ, direct la parnaie sau justitie chinezeasca pentru mafiotii astia doi, mazare si nicusor. Daca un fraier platitor de taxe detine hotarari definitive si irevocabile, jegurile nu le pun in aplicare, ca ei fac legea si sunt mult deasupra legilor
  • Orbetele 15 Feb, 2011 09:11 Legile, justitia si chiar bunul simt sunt pentru prostime, nu pentru maretul nostru conducator. Oare daca un biet cetatean facea asa, tot asa reactionau autoritatile? Puneau jandarmii bastoanele pe el de nu se vedea. Nicusor de, are pielea fina.