Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră la nivel naţional - vinovat bunicul? Nicoleta Colasâz scapă nepedepsită după ce a călcat pe cap un copil

ro

14 Sep, 2011 01:00 5222 Marime text
Cap_9_colasaz_piata_grivitei.jpgPotrivit oamenilor legii, victima s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au ajuns la o decizie şoc în dosarul accidentului rutier mortal produs pe data de 2 iulie 2010, eveniment în urma căruia un copil de trei ani a fost călcat pe cap de un Audi Q7. Limuzina era condusă de Nicoleta Maria Ilie, fosta soţie a lui Niki Colasâz, unul dintre cei mai puternici afacerişti ai Constanţei în urmă cu aproape 10 ani. În urma cercetărilor efectuate în dosar, poliţiştii au decis să o scoată de sub urmărirea penală pe şoferiţă şi să formuleze o cerere de disjungere a cauzei, pentru ucidere din culpă, faţă de persoana care trebuia să aibă copilul în grijă. Altfel spus, Nicoleta Maria Ilie, fostă Colasâz, a fost scoasă de sub urmărire penală, iar bunicul pe linie maternă al copilului ucis riscă să fie cercetat pentru ucidere din culpă.

colasaz_masina_politie.jpgÎn aceste condiţii, propunerea Poliţie Rutiere Constanţa este ceea ce s-ar putea numi o decizie unicat la nivel naţional, fiind pentru prima dată când autorităţile rutiere consideră în cazul unui accident mortal că ar trebui trasă la răspundere persoana în grija căreia se afla victima minoră. În prezent, din datele Serviciului Rutier Constanţa, reiese că Maria Nicoleta Ilie, de 37 de ani, din Constanţa, a condus, pe data de 2 iulie 2010, un automobil marca Audi, model Q 7, înmatriculat cu numerele CT 66 XIS, pe strada Griviţei. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada General Manu, conducătoarea auto l-a surprins şi accidentat pe Aigean S., de trei ani, care, potrivit rutieriştilor, s-a angajat în traversarea părţii carosabile fără să se asigure. Iniţial, pe numele Maria Nicoleta Ilie, fosta soţia a afaceristului Niki Colasâz, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În urmă cu puţin timp, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au dispus scoaterea de sub urmărirea penală în temeiul articolului 10 litera d din Codul de procedură penală, potrivit căruia faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, în speţă fiind vorba despre vinovăţie. În premieră, însă, s-a formulat cerere de disjungere a cauzei pentru ucidere din culpă faţă de persoana care trebuia să aibă copilul în grijă. În urma relaţiilor furnizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Constanţa s-a stabilit că, dat fiind că mama este minoră, copilaşul era în grija bunicului pe linie maternă. Solicitarea de cercetare a bunicului pentru ucidere din culpă are ca motivare faptul că, în urmă cu ceva vreme, un alt copil al familiei respective a fost implicat într-un incident aproape identic, în acelaşi loc. Numele Mariei Nicoleta Colasâz apare şi într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa. Astfel, pe data de 16.03.2009 a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 6579/212/2009, având ca obiect „plângere contravenţională seria CC nr. 1954579", cauză în care şoferiţa a avut calitatea de petent. De cealaltă parte, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Poliţie Rutieră a fost intimat. În şedinţa din data de 24.04.2009, Judecătoria Constanţa a solicitat IPJ Constanţa comunicarea localităţii unde se află kilometrul 201 al drumului naţional 2A şi să probeze că pe respectivul tronson viteza legală de deplasare era de 70 de kilometri/oră. În şedinţa din data de 20.11.2009 magistraţii au respins plângerea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii