Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piromanul a lovit, din nou, la propriu Poliţist din Medgidia, agresat cu toporul de omul care şi-a incendiat rudele

ro

08 Sep, 2011 00:00 2034 Marime text
Bărbatul condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi şase luni de închisoare, bănuit fiind că şi-a incendiat rudele, a lovit din nou, la propriu, potrivit unor surse informate. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Amet Ibazer a lovit, pe data de 6 septembrie, un poliţist cu toporul, agentul trăgându-l pe dreapta atât pe el, cât şi pe alte persoane implicate într-un scandal. Omul legii a reuşit să pună mâna pe pistol şi a tras şase focuri de armă, cinci de avertisment în plan vertical şi unul pe direcţia agresorului acesta fiind rănit şi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi, pe data de 6 septembrie, ora 22.38, despre faptul că pe strada Tineretului la intersecţie cu strada Poligonul Viilor are loc un scandal între mai multe persoane. „Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a stabilit că Ahmed Iusein, însoţit de Enghin Şaban, au spart geamurile unui imobil folosit ca sediu al unei societăţi comerciale aparţinând lui Şucuri Iusein, care se afla la sediu împreună cu Sezghin Şaip. Acesta din urmă a fugit pe strada 1 Mai, unde a fost urmărit şi lovit de către un autoturism condus de Ahmed Iusein, care ulterior a părăsit locul impactului", potrivit unui comunicat de presă remis de către IPJ Constanţa. În informarea oamenilor legii se mai arată că „la scurt timp, autoturismul a fost depistat în trafic, în interior fiind identificaţi Ahmed Iusein, Enghin Şaban, Ibazer Amet, Ferit Iusein, cetăţeanul turc Tarîk Cam şi Salim Iuseim". „După ce au coborât din autoturism", continuă anchetatorii, „persoanele în cauză au devenit recalcitrante şi au folosit spray-uri iritant lacrimogene împotriva lucrătorilor de poliţie, iar Ibazer Amet a lovit unul din agenţi peste mână, cu partea netăioasă a unui obiect tăietor. Având în vedere această situaţie, agentul de poliţie a folosit armamentul din dotare, trăgând un număr de 6 focuri de armă, 5 de avertisment în plan vertical şi unul pe direcţia agresorului acesta fiind rănit. Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale, celelalte persoane fugind de la faţa locului cu autoturismul", conform anchetatorilor.

Daune morale

La scurt timp, poliţiştii i-au identificat pe toţi participanţii la evenimentul sus menţionat, precum şi autoturismul. Dosarul a fost preluat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit unor surse, Amet Ibazer este cel care a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare după ce, pe data de 4 august 2010, şi-ar fi incendiat două dintre rude, respectiv Sali Rustem, de 42 de ani şi fiul acestuia, Genghiz Rustem, de 23 de ani. Pe data de 30 mai 2011, magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Ibazer să achite atât părţilor vătămare, cât şi Spitalului Municipal Medgidia importate sume de bani, cu titlul de daune şi cheltuieli ocazionate. Astfel, Abazer trebuie să plătească suma de 3.447,16 lei despăgubiri civile către Spitalul Medgidia, reprezentând cheltuieli ocazionate de spitalizarea părţilor civile Sali Rustem şi Genghiz Rustem, la plata sumei de 30 de lei daune materiale şi 15.000 de lei daune morale către partea civilă Sali Rustem şi la plata sumei de 7.500 de lei daune morale către partea civila Genghiz Rustem. Nemulţumit de pedeapsa primită, Ibazer a atacat cu apel decizia Tribunalului Constanţa, cauză fiind înregistrată la Curtea de Apel Constanţa pe data de 5 septembrie, cu o zi înainte de producerea scandalului în care a fost rănit agentul de poliţie. Apelul în acest dosar urmează a fi tranşat de instanţă pe data de 27 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii