Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organigrama ITC Constanta se mareste cu opt functii

ro

28 Nov, 2009 01:17 2175 Marime text

cap4.jpgS-a votat noul regulament de organizare al Inspectoratului Stat în Construcţii

Potrivit declaraţiilor actualului director al Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii, Gigi Chiru, noua conducere centrală a decis, în urma consultărilor, întocmirea unui nou regulament de organizare şi funcţionare. Acesta a fost aprobat în 18 noiembrie a.c., prin Hotărârea de Guvern nr. 1.378, şi publicat în Monitorul Oficial nr. 806 din 25 noiembrie.

După cum a susţinut directorul ITC, pentru prima dată în ultimii ani, mai multe funcţii din aparatul de conducere de la nivel central au fost desfiinţate, numărul acestora fiind diminuat cu 133, din cele 230 existente la nivelul instituţiei.

Chiar dacă pare aproape incredibil, în ciuda actualelor condiţii economice, s-a decis ca la nivel local, imediat după adoptarea noului regulament de la nivel regional - la 30 de zile de la publicarea regulamentului de la nivel naţional -, schema de personal să fie lărgită cu 20 de posturi la nivelul celor şase judeţe. Dintre acestea, opt posturi - inspectori construcţii cu diferite specializări, arhitect şi urbanişti - vor fi ocupate la nivelul Inspectoratului Teritorial din Constanţa. „De la data apariţiei regulamentului, inspectorii de zonă vor rezolva reclamaţiile pe care le vor primi şi vor enunţa şi acordurile de interes pentru construcţiile existente. S-a simplificat astfel traseul pe care o reclamaţie o va avea de la transmitere la soluţionare. Cel care se ocupă de o zonă va avea în însărcinare ca cererea să primească răspuns cât mai repede". La acest moment, Constanţa este împărţită în 14 sectoare, însă se doreşte ca într-un timp cât mai scurt să reîmpartă judeţul în 19 zone. „Regulamentul era aşteptat de mult timp, era foarte necesar, în sensul diminuării disfuncţionalităţii", a mai adăugat Chiru.

{mos_ri:Gigi Chiru,ITC} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii