Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor, de-a v-aţi ascunselea cu jandarmii Al treilea mandat (de aducere) pentru preşedintele CJC

ro

24 Nov, 2010 02:35 1620 Marime text
cap_8.jpgLucrătorii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa au primit cel de-al treilea mandat de aducere emis de instanţă pe numele lui Nicuşor Constantinescu

Citat pentru a treia oară cu mandat de aducere la propriul proces privind fapte de corupţie, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa cercetat de magistraţii Judecătoriei Constanţa pentru abuz în serviciu, pare să se joace cu jandarmii constănţeni - mandataţi să pună în aplicare aducerea sa la proces - de-a şoarecele cu pisica. În cursul zilei de ieri, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Constanţa a primit cel de-al treilea mandat de aducere emis de judecătorii constănţeni pe numele lui Constantinescu. Documentul a fost emis pentru termenul de judecată din 13 decembrie.

Nicusor_Nicusor_Constantinescu_01.jpgDeşi teoretic este cel de-al treilea mandat de aducere emis de instanţă, practic poate fi considerat al de-al doilea, dat fiind că primul - transmis pe fax de reprezentanţii instanţei către Inspectoratul de Jandarmi - nu a ajuns nici până azi la destinaţie, astfel neîndeplinindu-se procedura de citare pentru termenul respectiv. Pe 8 noiembrie, completul format din preşedintele Ruxandra Grecu din cadrul Judecătoriei Constanţa a hotărât emiterea unui nou mandat de aducere pe numele lui Nicuşor Constantinescu, după ce acesta nu a fost găsit nici acasă, dar nici la muncă de jandarmii însărcinaţi să pună în aplicare mandatul.

Ia-l pe Nicu de unde nu-i!

Deşi s-au înfiinţat la uşa mai-marelui judeţului de la ora 10.00, cei doi luptători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean veniţi să pună în aplicare mandatul de aducere au fost lăsaţi cu buza umflată: preşedintele CJC nu era acasă. Descumpăniţi, jandarmii au întocmit un proces verbal, care a fost semnat de îngrijitorul vilei. Nici la Consiliul Judeţean Nicuşor nu a fost de găsit. În lipsa şefului, procesul verbal în care se arăta că inculpatul nu fusese găsit nici la locul de muncă a fost semnat de secretară. În după-amiaza aceleiaşi zile, la Judecătoria Constanţa, actul de inculpare a lui Nicuşor Constantinescu, prin care acesta este acuzat de procurorii anticorupţie de crearea unui prejudiciu de circa un milion de euro prin comiterea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu implementarea măsurii ISPA, a fost citit în lipsa ... inculpatului. Surse apropiate cazului susţin că nu este exclus ca, în cazul în care preşedintele CJC refuză în continuare să se prezinte la propriul proces, instanţa ar putea dispune chiar emiterea unei ordonanţe de reţinere pe numele lui Nicuşor Constantinescu, pe motiv că acesta s-ar sustrage judecării cauzei. Cu alte cuvinte, Constantinescu ar risca chiar să fie arestat, dacă nu vrea să vină în instanţă.

Voia „mai tare", la Curte

Foarte interesant, s-ar părea că preşedintele CJC „are alergie" doar când vine vorba despre instanţele constănţene. Cel puţin, asta este concluzia care pare să se desprindă din faptul că Nicuşor se prezintă - măcar din când în când - la Curtea de Apel Bucureşti, unde de asemenea este judecat pentru fapte de corupţie. Nu mai departe de luna septembrie 2010, Nicuşor s-a dat în spectacol în sala de judecată, întrerupând procurorul de şedinţă aproape chiar înainte ca acesta să apuce să spună ceva şi repetând în mod aproape obsesiv, ca la şcoală: „Mai tare! Mai tare! Nu se aude nimic în spate". Pe de altă parte, poate că nu este lipsit de importanţă faptul că următoarea înfăţişare în procesul la care Nicuşor refuză să se prezinte va avea loc pe 13 decembrie, zi considerată în general a fi cu ghinion. Procesul este programat să se desfăşoare la completul P1, şedinţa urmând să înceapă de la ora 11.30. Nu în ultimul rând, merită amintit şi faptul că pe 18 decembrie se împlinesc doi ani de când dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, fără ca în acest interval Nicuşor Constantinescu să se fi prezentat măcar o dată în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii