Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membru în echipa lui Dan Diaconescu, la Constanţa Înalta Curte a decis - Marius Ciobanu a scăpat de închisoare, definitiv

ro

28 Oct, 2011 01:00 1979 Marime text
ciobanu-mariusciobanu.jpgFostul adjunct al Inspectoratului de Muncă al Judeţului Constanţa, Marius Ciobanu, condamnat iniţial pentru trafic de influenţă, a scăpat de închisoare. Recent, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis să reducă pedeapsa de la cinci ani închisoare la trei ani, suspendând executarea pedepsei sub supraveghere şi fixând un termen de încercare de şase ani, timp în care Marius Ciobanu nu are voie să intre în conflict cu legea penală.

În minuta instanţei de judecată se arată că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva deciziei penale nr.16/P din 16 februarie 2011 a Curţii de Apel Constanţa - Secţia Penală şi pentru Cauze Penale cu Minori şi de Familie, privind pe inculpatul Ciobanu Marius. Conform datelor oficiale, decizia penală nr.16/P din 16 februarie 2011 este cea în care Marius Ciobanu a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Revenind la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţa de judecată a casat decizia penală atacată şi, în parte, sentinţa penală numărul 93 din 15 martie 2010 a Tribunalului Constanţa - Secţia Penală şi „rejudecând reduce pedeapsa aplicată inculpatului de la cinci ani de închisoare la trei ani". „În baza articolului 86 indice 1 Cod penal şi articolului 86 indice 2 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, fixând un termen de încercare de şase ani. Pe durata termenului de încercare, condamnatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere prevăzute de art.86 indice 3 Cod penal: să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.86 indice 4 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art.71 alin.5 Cod penal, pe durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere se suspendă şi executarea pedepselor accesorii", conform decizia magistraţilor. Nu este de trecut cu vederea faptul că, pe tot parcursul procesului, chiar şi atunci când a fost pus în spatele gratiilor, Marius Ciobanu şi-a susţinut nevinovăţia. În prezent, fostul adjunct al Inspectoratului de Muncă al Judeţului Constanţa face parte din echipa de la malul mării a Partidului Poporului condus de Dan Diaconescu, patronul OTV-ului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii