Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi și interese au aleșii județeni constănțeni din actualul mandat? (I)

ro

21 Jan, 2021 00:00 3684 Marime text
  • Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele consilierilor locali municipali și judeţeni din actualul mandat
  • Pe portalul administraţiei judeţene au fost publicate cele mai noi menţiuni din documentele depuse de consilierii judeţeni iar prezentarea se va face funcție de apartenența politică și în ordine alfabetică
  • Nicoleta Bercaru, 2 apartamente şi 4 autoturisme
  • Colegul ei de partid, proaspăt intrat în CJ, Marius Ciobănel, deţine nici terenuri, doar un autoturism marca Peugeot
  • Cosmin Ciobanu, bani în bancă, un mini parc auto și acțiuni la două societăți comerciale

Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele consilierilor locali municipali și judeţeni din actualul mandat.
 
Pe portalul administraţiei judeţene au fost publicate cele mai noi menţiuni din documentele depuse de consilierii judeţeni iar prezentarea se va face funcție de apartenența politică și în ordine alfabetică.
Începem, așadar cu grupul aleșilor de la PSD, care numără nouă consilieri.

Consilierul judeţean PSD Nicoleta Bercaru se află practic la al doilea mandate de ales. La primul mandat a renunțat prin demisie, cu gândul că va ajunge director al Centrului Cultural Teodor T. Burada. Socotelile însă nu s-au potrivit cu realitatea din teren, dar deja ceea ce s-a întâmplat este istorie.
 

Nicoleta Bercaru, 2 apartamente şi 4 autoturisme

Bercaru deţine, încă din anul 2017, un teren în Suceava. În plus, acesta mai are în Constanţa două apartamente şi un garaj. Tot în declaraţia de avere, aceasta a menţionat că deţine 4 autoturisme. Veniturile realizate de către ea şi membrii familiei în ultimul an fiscal ajung la 133.828 de lei, vezi secțiunea “documente”.
Totodată, aceasta are patru credite bancare de lichidat, toate contractate de la aceeaşi bancă şi însumând 10.305 euro şi 221.432 de lei. Ultimul credit bancar a fost contractat în 2020, este în valoare de 66.000 de lei şi are ca termen scadent anul 2025. 
La capitolul interese, Bercaru este asociată cu 50% în SC Afortunado Place SRL, firmă având ca obiect de activitate „restaurante“.


Marius Ciobănel deține doar un autoturism

Colegul ei de partid, proaspăt intrat în CJ, Marius Costel Ciobănel,nu deţine nici terenuri, nici imobile, ci doar un autoturism marca Peugeot. Potrivit declaraţiei sale de avere, în ultimul an fiscal, a încasat 2.373 de lei – indemnizația de ales local în CL Mangalia, vezi secțiunea “documente”.

Cosmin Ciobanu are un mini parc auto

Aflat la al doilea mandat de ales județean, social-democratul Cosmin Ciobanu deţine, potrivit declarației de avere 5 autoturisme.
În schimb, deţine un cont în bancă, unde a depozitat aproape 50.000 de lei.
Veniturile sale realizate în ultimul an fiscal sunt de 100.000 iar ale familiei sale de 44.835 de lei, vezi secțiunea “documente”.
Declaraţia de interese ne „dezvăluie“ faptul că tânărul ales judeţean este asociat cu 50% la SC Regelcos Stil SRL şi la SC Regelcos Public SRL.
În cadrul PSD Constanţa, deocamdată Cosmin Ciobanu nu deţine nicio funcţie politică, mulţumindu-se cu statutul de simplu membru de partid.

În următoarele zile vom continua și cu prezentarea averilor și intereselor celorlalți aleși județeni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii