Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În victoria din Antalya cu Ferencvaros, FC Viitorul a folosit aproape 20 de jucători crescuţi şi formaţi la Academia Hagi!

ro

15 Jan, 2019 10:03 1706 Marime text
FC Viitorul a obținut luni prima victorie din cadrul stagiului de pregătire de la Belek.

În succesul cu 2-1, obținut în fața formației Ferencvaros, care conduce cu autoritate campionatul din Ungaria, FC Viitorul a folosit, potrivit fcviitorul.ro, nu mai puțin de 18 jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi: Alexandru Buzbuchi, Radu Boboc, Andrei Ciobanu, Marius Leca, Bogdan Țîru, Virgil Ghiță, Robert Neciu, Darius Grosu, Roberto Mălăele, Tudor Băluță, Carlo Casap, Ionuț Vînă, Paul Iacob, Denis Drăguș, Ianis Hagi, Alexi Pitu, Louis Munteanu şi Nicolas Popescu.

Dintre aceștia, zece au sub 20 de ani, iar patru au doar 16 ani!

De remarcat că în repriza secundă a meciului cu Ferencvaros au evoluat numai puțin de 11 jucători formați la Academia Gheorghe Hagi, iar media echipei din repriza a doua a fost de 20,6 ani!

Nu în ultimul rând, golul victoriei a fost reușit după o fază deosebită creată de doi dintre internaționalii U-17, Darius Grosu și Alexi Pitu.

Primul a centrat perfect de pe partea stângă a atacului după ce s-a descotorosit de un adversar, iar Pitu a reluat cu capul în poartă, din plonjon, din şase metri.

Mezinul echipei este mijlocașul Roberto Mălăele, care va împlini 16 ani la finalul lunii martie, în timp ce la polul opus se află Eric de Oliveira, care a împlinit luna trecută 33 de ani.

Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii