Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate interceptările SRI din dosarul care a zguduit, în 2016, sistemul polițienesc din Constanța, excluse

ro

29 Mar, 2022 00:00 7244 Marime text

 
  • Interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii, excluse.
  • Tribunalul a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale lovite de nulitate – probe ce vor fi eliminate din dosar, restituind cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 
 
Iunie 2016! Un mega-dosar lovea în plin sistemul polițienesc din Constanța! Atunci, procurorii din Constanța au dispus trimiterea în judecată a 39 de persoane, printre care se află şi mai mulţi poliţişti din Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, Garda de Coastă, Secţia 5 de Poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa şi din Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa.
 
Potrivit rechizitoriului, poliţiştii (la data mediatizării cauzei) sunt acuzaţi că ar fi sprijinit mai multe persoane care furau diverse produse din trenurile aflate în Portul Constanţa.
 
Ieri, 28 martie 2022, judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţi cu privire la incompatibilitatea procurului care a instrumentat dosarul de urmărire penală şi a întocmit rechizitoriul în cauză.
 
Mai mult, tribunalul a admis cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţi cu privire la interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii.
 
Pe cale de consecință, instanța a constatat nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate în cauză începând cu data de 11.01.2012, a tuturor mijloacelor de probă rezultate din interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii, inclusiv anterior datei de 11.01.2012, precum şi a rechizitoriului prin care a fost sesizat judecătorul de cameră preliminară în prezenta cauză.
 
Ca atare, tribunalul a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale lovite de nulitate – probe ce vor fi eliminate din dosar, restituind cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Decizia luată de Tribunalul Constanța (în completul prezidat de magistratul Gabriel Mustață) nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Lista inculpaților
 
Ghica Florian-Silviu
Cadîr Demirel
Buştiuc Iuliu-Cosmin
Corîciu Dumitru Daniel
Marcuceac Constantin
Arotăriţei Ionuţ-Dumitru
Crăciun Marcel
Fânariu Mihai
Munteanu Iulian-Dorel
Stoica Ciprian
Daniel Florian-Claudiu
Ştefan Petrică
Ispravnicu Sergiu-Ioan
Deac Marius
Nedelcu Niculae
Vînătoru Norbert Sorin
Acozmulesei Constantin
Păun Constantin
Şerban Marin
Badea Cristian
Boghiu Emil
Mitu Viorel
Enache Ciprian
Andreescu Bogdan Andrei
Mitală Mihai
Moşoiu Cristian
Neacşu Alex-Tiberiu
Nelepcu Viorel
Baban (fostă Andrei) Simona
Ciobanu (fostă Niţu) Maria
Dinu (fostă Dicu) Mariana
Dumitru Cristian-Marian
Bulgaru Vasile
Panainte Georgeta
 
Părți civile
 
SC Remat Invest SA
SC Azomureş SA
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Polițistul rutier din Constanța, sancționat disciplinar după ce a amendat un polițist local, a învins IPJ în instanță (MINUTĂ)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii