Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gogu si Cristel, cercetati de Parchetul Curtii

ro

26 May, 2009 02:03 13927 Marime text
cristel.jpgMotivul care a stat la baza scandalului se pare că a fost răzbunarea

La mai bine de un an şi jumătate de când au fost acuzaţi că au bătut un poliţist de frontieră într-un bar, binecunoscuţii Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, şi Victor Şerban, zis Gogu, alături de alţi indivizi cunoscuţi drept apropiaţi ai acestora, sunt anchetaţi de Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

Respectiva altercaţie a avut loc în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2007, în barul aparţinând SC Nicolas Plus SRL, situat la intersecţiile străzilor Steagului şi Dorului. Potrivit variantei oficiale, făcută publică la acel moment de anchetatori, scandalul a izbucnit când în bar au năvălit cei doi indivizi, alături de Eugen şi Radu Manea, Neculae Boca, Ştefan Bădilă, Florin Petrică Popescu, Florin Moroşanu şi Marius Leţa, în jurul orei 4.00. La momentul respectiv, poliţiştii au spus că cei nouă bărbaţi au dat buzna peste clienţii din bar, fixându-şi ţinta pe Alexandru Filip, de 25 de ani, un ofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Totodată, nici George Daniel Gherasim, de 24 de ani, prietenul poliţistului, nu a scăpat de urgia atacatorilor. După ce i-au ciomăgit bine, agresorii au ieşit din bar şi au început să lovească o maşină parcată în faţa localului. După ce au făcut praf şi autoturismul, aceştia au fugit de la faţa locului. La acel moment, oamenii legii l-au depistat pe Cristian Marian Gheorghiu tocmai la Predeal, de unde individul a fost nevoit să se întoarcă la Constanţa şi să dea declaraţii.

cristel_material_serban_victor.jpgCiomăgit din răzbunare

Cele două victime ale scandalului, Alexandru Filip şi George Daniel Gherasim, au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi. Suspecţii sunt anchetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi loviri sau alte violenţe. De menţionat faptul că, la momentul petrecerii agresiunii, părea de neînţeles de ce ţinta agresorilor a fost tocmai poliţistul de frontieră. Totuşi, varianta neoficială oferă un răspuns plauzibil acestui atac. Astfel, se pare că Alexandru Filip ar mai avea un frate, încadrat tot în Ministerul Administraţiei şi Internelor, însă în altă structură a poliţiei, pe care agresorii ar fi avut pică. În orice caz, cert este că, de când dosarul a fost preluat de procurori, acesta s-a tot plimbat între parchete şi, nici măcar la aproape un an şi jumătate de la comiterea faptei, ancheta nu este mai aproape de final. Cei care s-au ocupat iniţial de investigarea cazului au fost procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, unde dosarul a fost înregistrat sub numărul 1612/P/2008. Ulterior, dat fiind că scandalul de la Nicolas Plus a fost conexat cu alte cauze care îi privesc pe suspecţi, dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde a primit un alt număr, respectiv 763/P/2008. Însă traseul dosarului nu se opreşte aici. Dat fiind că procurorul care ancheta cazul a fost avansat şi a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, acesta a luat şi dosarul cu el, când a plecat. Astfel, la acest moment, dosarul se află încă în lucru, la Parchetul Curţii. În acest context, rămâne de văzut ce soluţie vor da procurorii şi dacă respectiva cauză va ajunge, vreodată, în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Miky 26 May, 2009 11:38 pai catzelu asta care a luat bataie care este angajat la politia de frontiera are un peugeout 207 sau 307 negru , e un mic muschiulet al constantei .....si-a meritat bataia si el si pisaciosu ala de gherasim .....dar militanu asta frasu lu filip de la crima organizata merita batut pana lesina