Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda a "uşurat" Delt Marin Konfort de miliarde de lei

ro

02 Nov, 2010 00:00 2025 Marime text
Sumă-record confiscată de comisarii Gărzii Financiare Constanţa de la o firmă constănţeană. SC Delt Marin Konfort SRL, al cărei unic asociat şi administrator este un tânăr de 23 de ani, a fost "uşurată" de suma de peste 262 de miliarde de lei vechi, după ce autorităţile fiscale au constatat că aceasta ar fi fost încasată în mod nelegal. Cristian Radu, comisarul şef al Gărzii Financiare Constanţa, a precizat că suma a fost confiscată în urma unui control desfăşurat la sediul social al SC Delt Marin Konfort SRL.

Firma, spun autorităţile, s-ar fi aprovizionat cu cereale, în speţă grâu, porumb, orz şi rapiţă, de la producători agricoli individuali, iar apoi a vândut cerealele, suma astfel obţinută ridicându-se la 26.299.984 de lei. "Întrucât borderourile pe baza cărora s-a făcut achiziţia nu sunt conforme cu legislaţia în vigoare, nu pot fi considerate documente legale de provenienţă", a explicat Cristian Radu, care a adăugat că firma a fost amendată contravenţional cu 20.000 de lei şi că s-a dispus confiscarea sumei rezultate din vânzarea cerealelor, de aproape 26.300.000 de lei. Înfiinţată în 2005 sub numele de SC Whispers SRL Constanţa, societatea a "renăscut" din propria cenuşă în 2009, când s-au schimbat acţionarii, devenind astfel SC Delt Marin Konfort SRL. Revenind însă la momentul înfiinţării sale, potrivit www.vrajitorul.eu, în mai 2005, societatea îi avea ca fondatori pe Alexandru Constantin Stoica şi Marius Ene, ambii deţinând câte 50%, iar Stoica fiind şi administrator. Capitalul social subscris era de 200 de lei, iar obiectul principal de activitate era comerţul cu amănuntul, în magazine specializate, cu alte produse neclasificate în altă parte. După patru ani în care firma a fost "pe zero", în 2009, cu datorii totale de 16.083 de lei la finele anului 2008, fondatorii s-au săturat de o afacere care mergea în pierdere şi s-au decis s-o "paseze" altcuiva.

Afacere cu ghinion

Cei care s-au angajat în "relansarea" societăţii a fost Roland-Marius Cadariu, un constănţean de 41 de ani, şi Cristian Ungurianu. Renăscută din propria cenuşă, firma a devenit SC Delt-Marin Konfort SRL, iar schimbările nu au întârziat să apară. Potrivit bilanţului pentru anul 2009, cifra de afaceri a societăţii a crescut brusc de la zero "absolut" la 706.025 de lei şi a fost angajat un lucrător. Totodată, au crescut şi cheltuielile, acestea ridicându-se la 799.786 de lei. În acest context, pierderea netă a fost de 95.227 de lei. Probabil văzând că nici lor nu le merge prea bine afacerea, Cadariu şi asociatul său s-au hotărât să se retragă din firmă. În 2010, ei şi-au cedat acţiunile în favoarea lui Ionel-Robert Amza, un puşti de 23 de ani, domiciliat în oraşul Călimăneşti, din Vâlcea. Este de menţionat însă că aceasta nu a fost singura "captură" a Gărzii Financiare Constanţa, SC Gemir Denplast SRL aflându-se într-o situaţie similară. Astfel. conform comisarului şef Cristian Radu, societatea a achiziţionat produse agricole de la persoane fizice "pe bază de borderouri care nu sunt conforme cu prevederile articolului 3 alineatul 2 din OG 12/2006". În aceste condiţii, spune şeful Gărzii Financiare Constanţa, borderourile nu pot fi considerate documente legale de provenienţă, astfel că s-a luat măsura confiscării sumei de 5.057.219 lei, provenită din comercializarea produselor agricole. Înfiinţată în iunie 2010, firma este administrată de Mariana Gafincu, femeia fiind, totodată, unicul asociat al Gemir Denplast Topalu. Cu sediul social în Topalu, domeniul principal de activitate este comerţul cu ridicata al produselor agricole şi al animalelor vii, activitatea principală fiind reprezentată de "comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat". Până în acest moment, societatea nu a înregistrat niciun litigiu la instanţă, neexistând niciun proces legat de numele firmei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii