Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul îl vrea în spatele gratiilor Fostul şef al gardiştilor din Constanţa a intrat pe mâna preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti (document)

ro

23 Jan, 2015 00:00 3537 Marime text
Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, condamnat la închisoare cu executare, în primă instanţă, a contestat pedeapsa aplicată la Curtea de Apel Bucureşti. Contestaţia lui Fronea a fost trimisă spre soluţionare completului de judecată C5 A format din Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel, dar şi din Daniel Grădinaru, vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe.    
 
În acelaşi dosar, alături de Fronea, tot închisoare cu executare a primit Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, dar şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General. Ieri, Lia Savonea (fost judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa) şi Daniel Grădinaru au constatat subzistenţa temeiurilor care au determinat luarea măsurii preventive şi au hotărât menţinerea stării de arest a lui Manolachi. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 18 februarie. Amintim că Florea şi Fronea au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la aproape trei ani de temniţă. Manolachi a luat 6,8 ani, iar Tomescu s-a ales cu 2,8 ani.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, „în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, inculpatul Manolachi Dan Emil, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a furnizat, pe circuitul format din inculpatul Fronea Ciprian - inculpatul Florea Sorin - inculpatul Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte“.

 200.000 de euro şi 250 de lei 

 „Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. Prin aceste acţiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obţină pentru sine de bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 de euro“, cu conchis procurorii Anticorupţie.

 „Divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională“

Într-o altă cauză, Manolachi este judecat alături de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, fost consilier al primarului Constanţei, Radu Ştefan Mazăre. Fostul ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Constanţa este bănuit de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dar şi de luare de mită. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii