Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 15 ani de temniţă Fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, cu speranţe la Curtea de Apel Bucureşti (document)

ro

12 Nov, 2014 00:00 4889 Marime text
Manolachi este judecat, într-o altă cauză penală, de Curtea de Apel Bucureşti, alături de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre
 
Instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, dosarul în care Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, dar şi Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, au fost condamnaţi la aproape trei ani de temniţă va fi redeschis de Curtea de Apel Bucureşti. Alături de Florea şi de Fronea, în dosarul cauzei, tot închisoare cu executare au primit Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa (6,8 ani), precum şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General (2,8 ani).
 
Conform portalului instanţelor de judecată, nemulţumiţi de pedepsele primite, cei patru inculpaţi au formulat contestaţii împotriva Tribunalului Bucureşti, instanţă care a dictat soluţiile mai sus precizate. Mai mult decât atât, decizia Tribunalului a fost atacată, tot la Curtea de Apel Bucureşti, şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ce spune rechizitoriul

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, inculpatul Manolachi Dan Emil, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a furnizat, pe circuitul format din inculpatul Fronea Ciprian - inculpatul Florea Sorin - inculpatul Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte“. „Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate ca urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. Prin aceste acțiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 de euro“, conform procurorilor Anticorupţie.

Veşti proaste la prima instanţă

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, instanţă care, aproape de finele lunii trecute, a dictat doar pedepse cu executare. Astfel, Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, au fost condamnaţi la câte 2,8 ani de închisoare. Dan Emil Manolachi, fostul ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a primit 6,8 ani de temniţă. Aşa cum arătam şi mai sus, cele patru mandate au fost atacate la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii