Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:57 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Un fost ofiţer DNA şi fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, CONDAMNAŢI definitiv

ro

06 Nov, 2015 13:41 2263 Marime text
 
Lia Savonea, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi Daniel Grădinaru, vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, soluţionat azi dosarul în care Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, primă instanţă, la ani grei de închisoare cu executare.

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a luat cinci ani de detenţie.

Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.

Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.
 
Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.

Pedepsele sunt definitive.

Iniţial, judecătorului Mitu Ştegaru, din Tribunalul Bucureşti, a dictat următoarele pedepse: Dan Emil Manolachi - 6 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie, Sorin Florea - 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare, Ciprian Mihail Fronea - 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare, Eduard Cristian Tomescu - 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Manolachi este judecat într-un alt dosar alături de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii