Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliberarea lui Pilcă, refuzată cu două zile înainte de moartea mamei sale (galerie foto)

ro

05 Sep, 2011 00:00 3043 Marime text
cap_3.jpgAcuzat de fapte grele de corupţie în dosarul Portul şi trimis în spatele gratiilor de procurorii DNA, fostul vameş constănţean Aurelian Cătălin Pilcă a fost greu încercat de soartă: în timp ce el se afla în celulele Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar instanţa supremă îi respingea pe rând cererile de eliberare provizorie sub control judiciar, mama sa, Alexandrina, a încetat din viaţă. O astfel de cerere a fost respinsă cu două zile înaintea decesului.

Informaţia privind trecerea în nefiinţă a mamei afaceristului constănţean a fost făcută publică în cursul zilei de sâmbătă, când în cotidienele locale au început să apară mesajele de condoleanţe ale colegilor şi prietenilor. Înmormântarea a avut loc ieri după-amiază, la Cimitirul Central din Constanţa. La ceremonie au participat zeci de oameni, apropiaţi ai fostului vameş, sau cunoscuţi ai Alexandrinei Pilcă, Dida pentru prieteni. De altfel, printre mesajele de condoleanţe transmise sâmbătă în presa locală, se numără şi următorul anunţ: „A plecat dintre noi draga noastră Alexandrina Pilcă (Dida). O vom avea în suflet veşnic. Înmormântarea va avea loc duminică, 04.09.2011, la Cimitirul Central. Corpul neînsufleţit este depus la Casa Drăghici. Dumnezeu să o odihnească! Soţul, nora şi nepoţii". Fiul său, Aurelian Cătălin Pilcă, este acuzat de procurorii DNA că, în calitate de administrator al SC Container Clearance Services SRL Constanţa, s-ar face vinovat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, sau sprijinirea sau orice formă a unui astfel de grup.

Pilca_-_inmormantare_2.jpg

Cerere de eliberare respinsă

În plus, Pilcă mai este acuzat de cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată şi de dare de mită. Pe data de 31 august, cu două zile înainte ca mama sa să moară, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara, pe care avocatul lui Pilcă o formulase în numele său. Mai mult, judecătorul a hotărât ca suspectul să fie obligat la plata sumei de 125 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 de lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea avocatului ales, a fost avansată din fondul Ministerului Justiţiei. Până să se judece recursul lui Pilcă, mama sa a încetat din viaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii