Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „Rutiera" continua Zeci de politisti in sala de judecata

ro

13 Mar, 2010 03:49 2104 Marime text
cap_6.jpgTribunalul Constanţa a fost invadat de poliţişti. Îmbrăcaţi în uniforme, cu insignele lustruite şi puşi la patru ace, aproape 15 agenţi ai Serviciului Rutier Constanţa au „descins" în sălile de judecată aparţinând Secţiei contencios administrativ şi fiscal ale instanţei, ieri dimineaţă, în jurul orei 8.30.

Concret, cei aproape 15 poliţişti fac parte din „lotul" celor 36 de agenţi de la Rutieră care au intrat în vizorul procurorilor vara trecută, fiind cercetaţi pentru fapte de corupţie. După ce Curtea de Apel Constanţa a stabilit că urmărirea penală desfăşurată împotriva poliţiştilor este lovită de nulitate, dat fiind că nu s-au respectat criteriile de competenţă materială a organelor de urmărire penală, poliţiştii au aşteptat să fie repuşi pe funcţii, dar degeaba. Mai clar, Curtea de Apel a pus cruce dosarului, stabilind că, de fapt, nu Parchetul Tribunalului Constanţa era cel competent să desfăşoare urmărirea penală în cazul agenţilor de poliţie, aşa cum s-a întâmplat de fapt, ci Direcţia Naţională Anticorupţie, dat fiind că unii dintre agenţi aveau atribuţii de control. Pentru că a trecut mai bine de jumătate de an de la hotărârea Curţii de Apel Constanţa şi nu s-a întâmplat nimic, aceştia s-au adresat instanţei pentru a obliga Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa să-i repună pe funcţii şi să le achite toate drepturile băneşti pentru perioada în care au fost puşi la dispoziţie. De asemenea, prin intermediul avocatului Cătălin Filişan, aceştia au solicitat instanţei şi obligarea IPJ la plata unor daune morale de câte 5.000 de lei, ca urmare a refuzului instituţiei de a-i reintegra în funcţiile deţinute anterior. Reclamanţii din dosar sunt Alexandru Ianţoc, Paul Mihai Ciolpan, Liviu Iulian Conduleţ, Cornel Ionuţ Drăghici, Florin Marius Bîlcă, Marian Adrian Chisoiu, Ervin Tulei, Andrei Daniel Mircea, Daniel Cociu, George Busuioc, Marius Ivan, Marian Drăguţ, Răzvan Viorel Ţigănuş, Mihai Alexandru Manea, Florentin Grasu şi Cristina Gherlan. Doar doi sau trei din cei 16 reclamanţi s-au aflat ieri în imposibilitatea de a se prezenta la instanţă. Totuşi, procesul s-a amânat pentru data de 16 aprilie, pentru că la dosar a fost depusă întâmpinare din partea Inspectoratului de Poliţie, iar reclamanţii au solicitat un termen pentru a lua act de cele precizate de instituţia dată în judecată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cezar 15 Mar, 2010 22:10 Sa le fie rusine, i-au invatat avocatii sa ceara despagubiri, din care isi vor trage, desigur, si ei , avocatii, partea! Nu cred ca i-au cercetat degeaba, cu atatea interceptari, cu atatea probe! Un fost politist