Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despăgubiri mai mici Au început audierile în cazul tragediei rutiere de la Poarta Albă

ro

11 Dec, 2010 00:00 1095 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Medgidia au reanalizat, ieri, pentru a patra oară, dosarul tragediei rutiere de la Poarta Albă, eveniment produs în seara zilei de 12 februarie, la finele căruia cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi patru au fost răniţi. Pentru prima dată, judecătorii l-a audiat pe şoferul tirului de la care s-a desprins roata blestemată, Valentin Protesaru, judecat în acest caz pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Deşi s-a spus iniţial că familiile celor implicaţi accident îi cer vicepreşedintelui PNL Vâlcea, Daniel Remus Niţu, proprietarul SC Damila SRL, nouă milioane de euro, câte unul pentru fiecare decedat ori rănit, ieri, suma a scăzut cu şapte milioane de euro.

Au început audierile în dosarul unuia dintre cele mai grave accidente produse pe raza judeţului Constanţa din ultimii ani. Magistraţii Judecătoriei Medgidia au redeschis ieri dosarul cu numărul 2995/256/2010 înregistrat la data de 17.05.2010. Valentin Protesaru, şoferul autotrenului de la care s-a desprins roata ce a dus la producerea accidentului, figurează în acest dosar "inculpat", iar SC Damila SRL, firmă pentru care bărbatul lucra este "parte responsabilă civilmente". În dosar mai figurează 19 părţi civile, dintre care amintim Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi SC Roof Serv Trade SRL. Avocatul părţilor civile, Leonard Ceauşescu spune că ieri Valentin Protesaru s-a prezentat în instanţă şi că procedurile s-au desfăşurat în condiţiile normale. "Următorul termen a fost fixat pentru luna februarie a anului 2011", a mai adăugat Ceauşescu. Tot potrivit acestuia, o mare parte din familiile celor implicaţi accident au renunţat să-i mai ceară despăgubiri vicepreşedintelui PNL Vâlcea, Daniel Remus Niţu, proprietarul SC Damila SRL. În aceste condiţii, cele nouă milioane de euro vehiculate iniţial drept despăgubiri s-au diminuat până la două milioane de euro. Amintim că în seara zilei de 12 februarie, Protesaru a condus un autotractor, marca DAF, cu numărul de înmatriculare VL 59 DML, ce tracta semiremorca marca Schmitz, VL 90 DML, dinspre Constanţa către Medgidia.

Sechestru asigurător

În momentul în care a ajuns la intrarea în localitatea Poarta Albă, autotrenului condus de Valentin Protesaru i s-a desprins una dintre roţi şi a intrat sub un alt autotren, acesta din urmă fiind condus de Viorel Sima, în vârstă de 46 de ani, din Dâmboviţa. Autotrenul acestuia din urmă a scăpat de sub control, a pătruns pe contrasens, după care a lovit în plin un microbuz marca Peugeot, condus de Iulian Prisăcaru, de 22 de ani, din localitatea Remus Opreanu. În urma impactului deosebit de puternic, microbuzul aparţinând SC Roof Serv Trade SRL a fost proiectat în afara părţii carosabile. Pentru Iulian Prisăcaru, Constantin Botnar, de 19 ani, Nicolae Croitoru, de 32 de ani, George Roşu, de 24 de ani, şi Ştefan Constantin nu s-a mai putut face nimic. Parchetul de la lângă Judecătoria Medgidia a cerut punerea sechestrului asigurător pe maşinile societăţii comerciale Damila SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii