Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a luat foc vila presedintelui CJC?

ro

04 May, 2010 03:14 2139 Marime text
cap_4.jpgPrintre cei care au venit să vadă cum îi arde casa lui Nicuşor se numără vicele Cristian Darie, dar şi Cristian Zgabercea # Imagini de la locul incendiului pot fi văzute pe pagina de internet www.ziuadeconstanta.ro, într-un amplu fotoreportaj.

Flăcări, fum, circ şi superstiţii la vila lui Nicuşor Constantinescu. În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa îşi smulgea părul din cap, la figurat, că-i luase foc splendoarea de vilă, agenţii de pază ai Conpress Holding bruscau operatorii de imagine şi fotoreporterii, iar angajaţii lui Nicuşor puneau furtunul pe reporteri. Totul, sub ochii apropiaţilor şefului Consiliului Judeţean Constanţa, care veniseră să vadă cum i-a luat foc casa. Iar între timp, trecătorii comentau că şeful CJC fusese ajuns de blesteme.

Ieri după-amiază, puţin după ora 14.30. Un apel disperat la 112: „Foc la o vilă, pe strada Eminescu". Pompierii s-au echipat degrabă şi au pornit spre Villa Smaranda, situată pe strada Mihai Eminescu, în apropiere de Casa Căsătoriilor. Iniţial, două autospeciale cu apă şi spumă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea s-au deplasat la locul incendiului. Pe măsură ce minutele treceau iar focul nu se lăsa domolit, pompierii au început să ceară întăriri. La început, a fost chemată încă o autospecială. Ulterior, au fost solicitate o maşină a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare, o Ambulanţă şi încă o autospecială. Printre efectivele ISU şi medici, angajaţii lui Nicuşor Constantinescu îşi făceau loc cu greu, încărcaţi cu opere de artă, tablouri şi picturi de tot felul, pe care încercau să le scape de urgia flăcărilor. „L-au ajuns blestemele atâtor amărâţi", comentau curioşii strânşi în zonă.

Nicuşor îşi smulgea părul. La figurat

Între timp, însuşi mai-marele CJC, Nicuşor în persoană, venise într-un suflet acasă, să vadă cum flăcările îi devorează casa. Rover-ul lui Constantinescu trona în faţa vilei, alături de mai multe maşini de serviciu ale CJC. Deznădăjduit de priveliştea vilei mult-iubite, înecată în fum şi cuprinsă de flăcări, Nicuşor şi-a aprins o ţigară, să se calmeze. Nu a trecut mult şi apropiaţii conducătorului CJC au aflat de tragedia ce i se petrecuse şi au venit şi ei să vadă cum îi arde vila. Printre aceştia se numără vicele CJC Cristian Darie, dar şi consilierul local Daniel Georgescu, acţionar al firmei SC Expertissa Constanţa SRL, şi Cristian Zgabercea, finul lui Nicuşor şi directorul Direcţiei de Cultură din cadrul CJC. După „du-te vino-ul" de la început, în care a vrut să se asigure că preţioasa colecţie de artă este în afara oricărui pericol, preşedintele CJC a părut să se mai calmeze. Totuşi, din cauza temperaturilor ridicate şi a fumului ce a cuprins tot subsolul vilei, unul dintre pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a avut nevoie de îngrijiri din partea cadrelor medicale SMURD. În cele din urmă, focul a părut să cedeze în faţa intervenţiei în forţă a pompierilor.

incendiu_casa_nicusor.jpgFurtunul pe presă

Dar dacă focul a părut să dea înapoi, nu acelaşi lucru se poate spune despre angajaţii şi oamenii de casă ai preşedintelui CJC. Scoşi din minţi de prezenţa reporterilor şi de insistenţa camerelor de filmat şi a aparatelor de fotografiat, agenţii detaşamentului Intervenţii al firmei Conpress Holding i-au bruscat pe operatori şi pe reporteri, reproşându-le faptul că filmează o asemenea întâmplare. În acest răstimp, probabil pentru a nu „da rău" în faţa şefului, părând că se lasă mai prejos, nişte indivizi ce ar putea trece drept angajaţii de casă ai lui Nicuşor Constantinescu au pus mâna pe unul dintre furtunurile pompierilor şi i-au udat din cap până-n picioare pe reprezentanţii mass-media, doar-doar or pleca, iar şeful va fi încântat de isprava lor. Potrivit raportului ISU Dobrogea, 20 de metri pătraţi din subsolul vilei au fost afectaţi de incendiu, iar pagubele sunt infime, arzând doar câteva materiale. Revenind la incendiul izbucnit ieri după-amiază, este de menţionat că, dincolo de ipotezele care mai de care mai fanteziste lansate în cursul zilei de ieri cu privire la motivul pentru care vila a luat foc, concluziile pompierilor au fost destul de seci: „scurt circuit electric". Superstiţioşii rămân sceptici, totuşi: „Da, da... l-au ajuns blestemele oamenilor".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii