Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Datorii de peste un milion de lei Afaceristul constănţean Bujdoveanu, lăsat fără sediul firmei

ro

04 Sep, 2010 00:00 4469 Marime text
8_balcanis_cec.jpgCEC Bank scoate la vânzare sediul SC Balkania Trading SRL, aparţinând soţilor Doina şi Tănase Laurenţiu Bujdoveanu, după ce societatea nu şi-a plătit „dările“ către bancă.

Potrivit publicaţiei de vânzare emise de Vicenţiu Pascal Timnea, şeful Corpului executori bancari din cadrul Direcţiei Contencios a CEC Bank, licitaţia urmează să aibă loc pe data de 22 septembrie, la ora 12.30, preţul de pornire a licitaţiei pentru terenul scos la vânzare urmând să fie 75% din valoarea acestuia, suma ridicându-se la 632.715 lei. Executarea silită a firmei Balkania Trading a început în baza solicitării CEC Bank Sucursala Constanţa, după ce societatea nu şi-a achitat datoria la bancă, în valoare de peste un miliard de lei, fiind vorba mai exact de 1.075.893,27 de lei, reprezentând credit plus dobânzi, dobânzi penalizatoare şi alte speze, la data de 17.06.2009“. Pentru a-şi recupera banii, reprezentanţii CEC Bank le-au solicitat executorilor să scoată la vânzare bunurile firmei. Astfel, pe data de 22 septembrie, la ora 12.30, la sediul CEC Bank Constanţa din bulevardul Tomis, va avea loc licitaţia pentru vânzarea imobilului situat pe strada Călăraşi, din Constanţa, la numărul 36, fiind vorba despre sediul firmei care nu şi-a achitat datoriile. „Respectivul imobil este compus din teren în suprafaţă de 144 mp (din măsurători 152 mp), cu deschidere la două străzi (...). Terenul este amplasat într-un cartier rezidenţial, la mică distanţă de Bulevardul Mamaia“, se arată în publicaţia de vânzare. Preţul de pornire a licitaţiei este de 632.715 lei, fiind a doua licitaţie care se organizează pentru vinderea imobilului.

Afacerea Bujdovenilor

Conform vrajitorul.eu, firma executată silit de CEC Bank a fost înfiinţată în 2006, iar acţionari sunt soţii Doina şi Tănase Laurenţiu Bujdoveanu, Doina Bujdoveanu îndeplinind totodată şi funcţia de administrator al firmei. Obiectul principal de activitate al firmei este reprezentat de comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi de construcţii. Societatea nu are bilanţul anual depus la Registrul Comerţului pentru 2008, însă nu este de trecut cu vederea faptul că, în 2007, cu patru angajaţi, a avut o cifră de afaceri de 2.819.363 de lei şi datorii totale de 2.686.715 lei. În afară de CEC Bank, care a solicitat executarea silită a Balkania Trading, societatea se află în procese cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA-IFN, dar şi cu SC Bit Industries SRL. Mai mult, potrivit informaţiilor oferite de site-ul vrajitorul.eu, Balkania Trading SRL ar mai fi contractat diverse împrumuturi şi de la Banca Română pentru Dezvoltare - GSG şi de la Emporiki Bank Romania. De numele lui Traian Bujdoveanu se mai leagă şi SC Metropolis Finance System SRL, respectiv SC Uascor Consulting SRL Mangalia.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii