Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu un dosar suspendat la Constanţa Iulian Teşeleanu şi Bratosin, mâine la Tribunalul Braşov

ro

28 Feb, 2011 01:52 4008 Marime text
cap_5.jpgSC Downtown Impex SRL şi Direcţia Regională Vamală - Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea figurează într-un alt dosar înregistrat de data aceasta pe rolul Judecătoriei Constanţa, la data de 25.11.2008

Mâine, 1 martie 2011, magistraţii Tribunalului Constanţa vor redeschide dosarul cu numărul unic 11676/62/2010, înregistrat la data de 26.10.2010, unde Iulian Teşeleanu, fostul şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, este acuzat de abuz în serviciu de Liviu Bratosin, patronul societăţii Downtown Impex SRL, din Braşov. Afaceristul solicită instanţei de judecată acordarea unor despăgubiri în valoare de 200.000 de lei. De menţionat că este pentru a doua oară când procesul se judecă la Tribunalul Braşov, după ce Curtea de Apel Braşov a infirmat soluţia iniţială prin care s-a respins acţiunea lui Bratosin împotriva lui Teşeleanu şi a decis rejudecarea cazului.

După acum arăta şi Evz.ro, patronul societăţii comerciale Downtown Impex SRL, din Braşov, Liviu Bratosin, şi-a repatriat, în 2008, din SUA, mai multe bunuri proprietate personală: un autoturism Mercedes C Class şi câteva bijuterii ascunse în jucării. „Ceea ce nu ştia Bratosin este faptul că numele lui figura în câteva note secrete ale Ministerului de Interne ca fiind suspect al spargerii unei bijuterii din Chicago. Urmarea: Poliţia de Frontieră a dat ordin ca marfa să fie consemnată şi să se execute un control fizic total. Deşi Bratosin avea facturi pentru toate bunurile, procurorilor le-au trebuit doi ani şi jumătate ca să ajungă la concluzia că bănuielile asupra lui sunt neîntemeiate. Abia anul trecut au dispus returnarea bunurilor personale, fără a menţiona, în încheierea care dispune NUP, cine plăteşte cheltuielile legate de staţionarea containerului (179.396 lei, plus TVA)", au mai arătat jurnaliştii de la Evz. Iulian Teşeleanu, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea până în mai 2010, a confirmat incidentul, dar a declarat că el a respectat protocolul de colaborare cu Poliţia de Frontieră. „În momentul în care containerul a sosit, s-a dispus controlul fizic total pentru descoperirea unor bijuterii care ar proveni dintr-o spargere a unei bijuterii din Chicago. Am deschis containerul, am inventariat marfa. Cei de la Poliţia de Frontieră ne-au spus să căutăm printre lucruri o geantă cu diamante. Am mai căutat de două ori, totul fiind filmat, dar n-am găsit nimic", a mai declarat fostul şef al fostul şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea pentru „Evenimentul Zilei". De menţionat că patronul societăţii comerciale Downtown Impex SRL nu şi-a ridicat bunurile „controversate" deoarece trebuie să plătească suma de 50.000 de euro pentru manipularea containerului.

Teleşteanu în loc de Teşeleanu

Dosarul care va fi rejudecat mâine de Tribunalul Braşov are ca obiect „anulare act de control taxe şi impozite RJ - 5569/62/2009" şi a fost înregistrat la data de 26.10.2010 pe secţia Contencios administrativ şi fiscal. Părţi în această cauză sunt: SC Downtown Impex SRL, prin reprezentant legal Liviu Bratosin, reclamant, Biroul Vamal Constanţa Sud, directorul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea „Iulian Teleşteanu", Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa prin reprezentant legal, SC China Shiping (România) Agency Co Ltd SRL, SC Trtasatlantic Shiping and Trading SRL, şi Romtrans SA - Agenţia Mol 15 Constanţa Sud - Clădirea Social Administrată Rădăcine Mol 5 Constanţa Sud Agigea, toate având calitatea de pârât.

Dosarul de la Judecătoria Constanţa

Societatea comercială Downtown Impex SRL şi Direcţia Regională Vamală - Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea figurează într-un alt dosar 26457/212/2008 înregistrat de data aceasta pe rolul Judecătoriei Constanţa, la data de 25 11 2008, având ca obiect „plângere contravenţională". În această cauză, Liviu Bratosin şi Downtown au calitatea de „petent" iar Direcţia Regională Vamală Constanţa - Biroul Vamal Constanţa este intimat. Pe data de 4.06.2009, judecătorii constănţeni au ajuns la concluzia că nu pot soluţiona dosarul până ce nu se va lămuri situaţia de la Braşov, cu alte cuvinte, până la terminarea procesului deschis lui Teşeleanu acolo de firma lui Bratosin. În aceste condiţii, magistraţii au dispus suspendarea procesului de la Constanţa, până la finalizarea definitivă a celui de la Braşov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 28 Feb, 2011 09:35 Ia intrebati la Cta Sud in cite minute s-au efectuat formalitatile vamale la containerele venite pentru o firma din Bacau ce continea marfuri din China destinate lui Nastase Adi.Bratosine ca sa treci repede aveai doua posibilitati 1 telefon de la cineva bazat sau 2 spaga si Tese te rezolva rapid.