Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cocaina prin Portul Constanţa Şapte arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc

ro

31 Oct, 2012 02:10 7735 Marime text
cocaina.jpgProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au destructurat un presupus grup infracţional, cu membri din mai multe ţări, constituit din cinci persoane, specializat în traficul internaţional de cocaină, drog de mare risc.

Membrii presupusei grupări sunt suspectaţi că au procurat din America de Sud 50 de kilograme de cocaină, cu puritatea de 90%, şi au introdus-o în Spania, pe cale maritimă. Cei care anchetează cazul spun că transportul drogurilor era asigurat de membrii grupării pe rută terestră în România.

Procurorii DIICOT i-au depistat în data de 17 octombrie, în flagrant, pe cinci inculpaţi din Satu Mare în timp ce intenţionau să comercializeze cocaina pentru suma de 3 milioane de euro. Valoarea totală a drogurilor de mare risc este de 5 milioane de euro.

Există suspiciuni că drogurile ar fi pătruns în România pe mare, prin Portul Constanţa, dar organele de anchetă neagă acest fapt.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor, iar Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii