Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu BMW-uri şi conturi prin bănci, Doi inspectori ANAF au pus de sărbători c-o şpagă (documente)

ro

10 Dec, 2010 01:53 4691 Marime text
cap_1.jpgOfiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant ieri doi inspectori din cadrul ANAF - DGFP Constanţa, în timp ce primeau 2.000 de euro cu titlul de mită de la un cetăţean pentru a nu lua măsurile legale ce se impun pentru neînregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi. Cei doi sunt Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie, inspectori în cadrul ANAF - DGFP Constanţa secţia Control Fiscal de câţiva ani buni.

Direcţia Generală Anticorupţie a anunţat aseară că flagrantul a fost organizat în urma denunţului depus la direcţie de cetăţeanul B.C. „Acesta a sesizat faptul că ieri, 08.12.2010, a fost contactat telefonic de o persoană care s-a prezentat drept inspector ANAF şi care i-a solicitat să se întâlnească pentru a discuta despre anumite nereguli constatate în actele financiare ale firmei administrate de denunţător. La întâlnire au venit două persoane, care s-au prezentat ca fiind inspectori ANAF - DGFP Constanţa. Inspectorii i-au comunicat denunţătorului că, în urma studierii documentelor firmei, au constatat că nu a emis factură către o societate din R. Bulgaria, fapt pentru care riscă să îi fie întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală", au mai arătat ofiţerii DGA. Oamenii legii continuă spunând că unul dintre cei doi inspectori i-a pretins cetăţeanului B.C. suma de 2.000 de euro „pentru a ieşi bine la control şi pentru a scăpa de orice problemă ulterioară, menţionând totodată ce documente trebuie să întocmească pentru justificarea controlului efectuat".

Huţucă: „Primul caz de corupţie la Direcţia Constanţa"

Cazul lor a fost declinat la DNA Constanţa, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au constat că cei doi au atribuţiuni de conducere. Surse apropiate anchetatorilor spun ce doi inspectori sunt Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie, inspectori în cadrul ANAF - DGFP Constanţa secţia Control Fiscal. Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Bogdan Huţucă, spune că acest caz este „primul caz de corupţie la Direcţia Constanţa". Huţucă spune că statul bulgar a contactat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru a efectua un control la firma în cauză, DGFP Constanţa trimiţându-i pe teren pe Bafan şi pe Cimpoaie. Conform declaraţiei de avere, Costel Bafan ocupă funcţia de inspector principal. Individul suspectat că ar fi primit mită deţine, din anul 2005, un apartament a cărei suprafaţă este de aproape 82 de metri pătraţi, la valoarea impozabilă de 70.000 de euro.

Conturi în valoare de 70.000 de lei

Bafan are şi bani pus la ciorap, căci declaraţia de avere arată că bărbatul deţine două conturi bancare, ambele deschise la BCR - Sucursala Constanţa, în 2004, în valoare de 70.000 de lei. Potrivit aceluiaşi document, Costel Bafan câştigă anual din salariu suma de 35.768 de lei, asta în timp ce soţia sa, Maria Bafan, economist la Enel, aduce la bugetul familiei 32.283 de lei. Costel Bafan apare şi în SC B&G Art Media Center SRL. Firma are sediul în municipiul Constanţa şi ca obiect de activitate: „activităţi fotografice". SC B&G Art Media Center SRL este administrată de Adrian Florian Georgescu, iar ca asociaţi apar: Stelian Bafan şi fratele acestuia Costel Bafan. Firma a fost înfiinţată ulterior anului 2007, iar în 2008, cu un singur angajat, a raportat o cifră de afaceri de 5.950 de lei şi 0 lei profit brut. În 2009, unitatea condusă de fraţii Bafan şi de Georgescu a declarat aceeaşi cifră de afaceri şi acelaşi profit brut precum în 2008.

Are două automobile BMW

În declaraţia de avere aferentă inspectorului asistent Adrian Cimpoaie observăm că bărbatul deţine, alături de soţie, Aurelia Cimpoaie, un teren agricol de 500 de metri pătraţi, dobândit în 2005, situat în extravilanul localităţii Lazu. În 2008, individul şi-a ridicat o construcţia agricolă pe 90 de metri pătraţi tot în extravilanul localităţii Lazu. Cimpoaie deţine două automobile BMW fabricate în 2000, respectiv 1999 şi are un credit la Volksbank România în valoare de 42.300 de euro contractant în 2008, scadent în 2038. De altfel anul trecut, Adrian Cimpoaie a împrumutat de la socrii săi 1.000 de euro. Adrian Cimpoaie câştigă anual 26.371 de lei, soţia 6.000 de lei şi alte 6.295 de lei drept indemnizaţie de creştere a copilului.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii