Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Petromin SA nu mai are drept de administrare

ro

04 Oct, 2011 01:00 1963 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus ridicarea dreptului de administrare a companiei naţionale maritime Petromin SA, ultima de acest gen din România. Decizia a venit după ce dosarul cauzei a fost amânat de mai multe ori. Pe data de 23 februarie 2011, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 3417/118/2011, având ca obiect „deschiderea procedurii insolvenţei la cererea debitoarei", materia juridică: „faliment".

Potrivit datelor oficiale, Compania Naţională Maritimă Petromin SA are calitatea de debitor. La fel şi SNM Petromin prin administrator judiciar Dăscălescu & CO SPRL, Ionela Grigorescu - administratorul special şi Florentin Chiforeanu, fostul şef al companiei naţionale. De partea cealaltă, calitatea de creditor o au Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţuluiConstanţa, dar şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului LocalConstanţa. Mai mult decât, lista creditorilor continuă cu VA Intertrading Aktiengesellschaft SA. În şedinţa din data de 07.03.2011, instanţa de judecată a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, numind administrator judiciar Dăscălescu & CO SPRL. După câteva amânări, Tribunalul Constanţa a admis excepţia lipsei calităţii procesuale active a administratorului special în cererea de ridicare a dreptului de administrare a debitoarei. În consecinţă a respins cererea pentru lipsa calităţii procesuale active. Instanţa a mai admis excepţia lipsei calităţii procesuale active a debitoarei prin Florentin Chiforeanu în cererea de înlocuire şi, în consecinţă, judecătorii au respins cererea pentru lipsa calităţii procesuale active, iar în temeiul dispoziţiilor art.155 ind.1 C.pr.civ. s-a suspendat soluţionarea cererii de revocare a administratorului judiciar. În şedinţa de ieri, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis ridicarea dreptului de administrare a companiei naţionale maritime Petromin SA. Facem precizarea că numele CNM Petromin apare şi în alte dosare „grele" înregistrate la Tribunalul Constanţa, cauze care şi în prezent se află pe masa judecătorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 15 Oct, 2011 16:07 cand vor incepe plata restantelor salariale datorate de petromin celor 5 marinari care au lucrat pe carmen sylva. petromin a incasat banii pe nava ileana.nimeni nu ne spune nimic in afara ca dureaza. restantele salariale sunt pe decembrie si ianuarie.raspunsul primit de la avas, administratorul judiciar precum si administratia prezidentiala spune ca dl.chiforeanu a folosit salariile noastre in alte scopuri si ca ne vom recupera banii dar nu inainte de 15 iunie 2011 data cand s-a vandut nava ileana. daca intelegeti ceva din toate aceste comentarii va rog sa ma lamuriti. va multumesc