Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul-şef Manea a fost pus la dispoziţie Cărarea procesuală urmată de Colidiuc înapoi spre IPJ Constanţa

ro

16 Dec, 2011 00:00 3782 Marime text
cap_4.jpgŞeful Poliţiei Române: „Cât sunt eu aici, comisarul-şef Colidiuc nu se mai întoarce la comanda IPJ Constanţa"

Comisarul-şef Camil Manea, unul dintre cei doi adjuncţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Totodată, comisarul-şef Manea, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciului Judeţean Constanţa, a fost împuternicit în funcţia de adjunct al IPJ Constanţa. Cu aceeaşi dată, comisarul-şef Dorin Colidiuc a fost repus în funcţia de adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi împuternicit în fruntea Poliţiei Galaţi, pe postul de adjunct.

„Cât sunt eu aici, comisarul-şef Colidiuc nu se mai întoarce la comanda IPJ Constanţa". Declaraţia îi aparţine şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa şi a fost făcută pe data de 8 iulie 2011, odată cu numirea în fruntea IPJ Constanţa a comisarilor-şefi Valentin Burlacu (inspector şef) şi Camil Manea (inspector şef adjunct). Din câte se pare, chestorul Liviu Popa pare că se ţine de cuvânt, dat fiind că Dorin Colidiuc a fost împuternicit, oficial de ieri, în fruntea Poliţiei Judeţului Galaţi, în ciuda faptului că a fost repus în funcţia de adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Amintim că Dorin Colidiuc a fost demis din funcţia de adjunct al IPJ Constanţa, în urma unui control efectuat în luna mai de reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, care au ajuns la concluzia că acesta ar fi refuzat îndeplinirea unui ordin venit de la superiorul său de atunci, comisarul-şef Aurelian Zaheu, fostul comandant al inspectoratului. Pe data de 25 iunie 2010, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 869/36/2010, având ca obiect „Suspendare executare act administrativ. Anulare act administrativ", cauză în care Dorin Colidiu a avut calitatea de reclamant, în timp ce Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost pârât, iar Anghel Adrian Mihalcea şi Ion Daniel Radu au fost martori. În şedinţa din data de 10 noiembrie 2010, Curtea de Apel Constanţa a anulat dispoziţia nr.2522/26.05.2010 emisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române privind sancţionarea comisarului-şef Colidiuc cu trecerea în funcţia inferioară de ofiţer specialist I.

Dosare pe rolul Înaltei Curţi

Colidiuc_-_IPJ_Galati.jpg

Pe data de 19 august 2010, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 869/36/2010, cu materia juridică: Contencios administrativ şi fiscal, obiect: suspendare executare act administrativ, cauză în care comisarul-şef Colidiuc a fost recurent, reclamant, în timp ce Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost pârât. În şedinţa din data de 21 octombrie 2010, prin intermediul deciziei irevocabile 4477, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat ca nefondat. Pe data de 17 ianuarie 2011, tot pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost depus dosarul cu numărul unic 869/36/2010*, cu obiect „anulare act administrativ", stadiu procesual „recurs". Potrivit datelor oficiale, în această cauză Dorin Colidiuc a avut calitatea de reclamant, iar Inspectoratul General al Poliţiei Române a avut calitatea procesuală de intimat - pârât. În şedinţa din data de 13 octombrie, prin decizia 4727, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul şi a modificat în parte sentinţa atacată în sensul că modifică dispoziţia 2522/26.05.2010 emisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a aplicat reclamantului sancţiunea amânării promovării în grad sau funcţia respectivă pe o perioadă de doi ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii