Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt magistratii care se lupta la INM

ro

07 May, 2010 02:18 5193 Marime text
cap_2.jpgÎnghesuială a magistraţilor constănţeni la concursul pentru promovare în funcţii de execuţie, fixat de Institutul Naţional al Magistraturii în această duminică. Deşi 12 judecători constănţeni şi-au exprimat intenţia de a participa la concurs, INM a respins candidatura a cinci dintre ei, în cursă rămânând doar şapte. Situaţia se prezintă ceva mai bine la procurori, unde au fost respinse doar două candidaturi.

Motivele care au stat la baza respingerii candidaţilor sunt lipsa vechimii sau, după caz, neîndeplinirea condiţiei privind gradul profesional. De menţionat că singurii judecători de la Constanţa pentru care INM a apreciat că nu sunt îndeplinite condiţiile privind gradul profesional sunt soţii Ileana şi Iulian Petronel Alecxandru, de la Judecătoria Constanţa, care solicitau promovarea la Curtea de Apel Bucureşti, „sărind" peste etape. Pe lista respinşilor se află, alături de soţii Alecxandru, alţi trei magistraţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, respectiv Constanţa Iulia Barac, care solicita avansarea la Tribunalul Constanţa, Ana Ilieş, care cerea promovarea la Tribunalul Vaslui, dar şi Carmen Denisa Togan, care dorea să promoveze la Tribunalul Harghita. În toate cele trei cazuri, INM a respins candidaturile, pentru lipsa vechimii. Dintre procurori, au fost respinşi, ambii pentru lipsă vechime, magistratul Dana Belciug, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, care dorea avansarea la Parchetul Tribunalului Constanţa, dar şi magistratul Corneliu Cristian Bordeianu, care solicita promovarea de la Parchetul Tribunalului Constanţa la cel al Curţii de Apel.

Lista „admişilor"

La polul opus, judecătorii a căror candidatură a fost admisă sunt magistratul Ciprian Coadă, de la Tribunalul Constanţa, care solicită avansarea la Curtea de Apel Timişoara, judecătorii Mihaela şi Romeo Glodeanu, care solicită avansarea de la Judecătoria Constanţa la Tribunalul Constanţa, dar şi magistratul Corina Eugenia Jianu, de la Judecătoria Constanţa, care vrea să avanseze la Tribunal. Pe lista „admişilor" se mai află Dantes Marcovici, care vrea să fie promovat de la Tribunalul Tulcea la Curtea de Apel Bacău, respectiv Felicia Marcu şi Veronica Tudor, care au solicitat avansarea de la Judecătoria Constanţa la Tribunal. În ceea ce-i priveşte pe procurorii constănţeni admişi la examen, aceştia sunt Constantin Andreiaş, care solicită avansarea de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul Tribunalului, Vasile Bejan, care cere să fie promovat de la Parchetul Tribunalului la Parchetul Curţii de Apel, Valentina Boboc, de la Parchetul Tribunalului, care aspiră să ajungă la Parchetul Curţii de Apel, şi Ana Maria Mauna Casian, de la Parchetul Tribunalului Tulcea, care solicită promovarea la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Totodată, printre aceştia se numără Diana Codruţa Drăguşelea, de la Parchetul Tribunalului Constanţa care doreşte să promoveze la Parchetul Curţii de Apel, Adina Florea, delegată la Parchetul Curţii de Apel, care şi-a exprimat intenţia de a rămâne la acest Parchet, Diana Florentina Ilicea, de la Parchetul Tribunalului Constanţa, care doreşte să ajungă la Parchetul Curţii de Apel, Teodor Niţă, de la Parchetul Judecătoriei Medgidia, care vrea să promoveze la Parchetul Curţii de Apel, şi Nicoleta Rhfir, care doreşte să ajungă de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • robert 26 May, 2010 23:09 eu nu stiu de ce faceti comentarii fara sa aveti informatii ? oare nu este aceasta munca de jurnalist ? oare nu va cere ea sa verificati informatiile din mai multe surse distincte si numai dupa aceea sa le dati publicitatii ? daca nu stiti aflati ca Judecatorul Alexandru Petronel nu s-a inscris la concurs sarind peste etapte ; in octombrie 2008 a luat examenul de promovare in functii de executie la Tribunalul Constanta pe primul loc desi i -sau pus multe piedici sa participe la concurs inclusiv a fost bagat in multe sedinte nu i s-a dat concediu de studiu , asa cum au avut ceilalti participanti si cu toate acestea i-a surclasat ; la fel si Ileana Alexandru a castigat anul trecut concursul de promovare pe loc la Tribunal ; e drept insa ca rezultatele lor nu au fost validate inca dar situatia este in curs de rezolvare la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde chiar pe 25 .05.2010 acestia au castigat o contestatie in anulare ,desfiintand o hotarare a ICCJ data de cei mai vestiti judecatori de la aceasta instanta
  • justice 07 May, 2010 11:08 mafia pdl ii numeste pe pile cei buni nu au loc sau nu au de unde sa dea sau nu sint impinsi politic-ce zine cristian deliorga de la csm cel cu dosar de coruptie-el trage sforile - amanta ce zice ? ce zice sotia ? nu ii este rusine? era o procuroare adina alegata cu amntul politist prinsi de mantul cu chelie si burta si fata de popoindau rosu? e unchiul prefectului palaz -mafia pdl -nita t avocat al mafiei vrea la cur tea de apel? ce zic fratii comanceanu care zic ca i au dat 100 mii euro si cei din galati cu drogurile? ce fac csm sri si dga si dna ? tac dar va veni ziua dreptatii