Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei mai bogaţi judecători (documente)

ro

18 Apr, 2011 02:50 3586 Marime text
cap_9.jpgMagistratul Maria Apostol deţine, printre altele, o casă de locuit şi un spaţiu comercial, în timp ce judecătorul Epure este proprietar pe şapte pământuri

În contextul averilor mai mult sau mai puţin închipuite, dar vehiculate oricum ale magistraţilor, în special ale judecătorilor, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă averile oficiale ale magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, astfel cum sunt ele prezentate în declaraţiile completate de aceştia la sfârşitul anului trecut şi afişate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. De menţionat că prezentarea averilor oficiale va începe cu judecătorii care se numără printre cei mai înstăriţi magistraţi.

Judecătorul Maria Apostol, din cadrul Secţiei civile a Curţii de Apel Constanţa, a trecut în declaraţia de avere completată la sfârşitul anului trecut trei terenuri (agricol, intravilan şi extravilan), cu suprafeţe cuprinse între 287,7 metri pătraţi şi 6,5 hectare, două dintre acestea fiind moştenite de soţul său, iar unul dintre ele fiind cumpărat în 1995 şi fiind astfel bun comun. De asemenea, judecătoarea a precizat că deţine o casă de locuit şi un spaţiu comercial la parterul casei respective, bunurile fiind dobândite prin „construire şi recepţie parţială 1997". Familia Apostol deţine şi un autoturism Ford Fusion fabricat în 2007 şi dobândit în baza unui contract de vânzare - cumpărare, în timp ce soţul judecătoarei este din 1995 asociat unic în SC Giva Prod Com SRL, valoarea totală la zi a acţiunilor fiind de 200 de lei. În ceea ce priveşte datoriile, judecătoarea de la Curtea de Apel a trecut suma de 30.000 de lei, scadentă în 2012, fiind vorba despre o descoperire de card la BRD, ce datează din 2008. În calitate de judecător, Maria Apostol a realizat un venit anual de 89.423 de lei, în timp ce soţul său, administrator al SC Giva Prod Com SRL, a adus la bugetul familiei 9.276 de lei. În ceea ce priveşte veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, magistratul a menţionat suma de 9.444 de lei, primită de la Administraţia Finanţelor Publice Constanţa, iar soţul său a primit şi 1.464 de lei, din arenda de la terenul agricol moştenit.

Cât are magistratul Epure

Judecătorul Marius Cristian Epure, din cadrul Secţiei penale a aceleiaşi instanţe, este un alt magistrat care se pare că stă destul de bine din punct de vedere financiar. În declaraţia de avere completată la sfârşitul anului trecut, acesta a precizat că este proprietar pe şapte pământuri, două intravilane, în Constanţa, şi cinci agricole (două în Tuzla şi trei în Costineşti), terenurile fiind dobândite exclusiv prin cumpărare, în perioada 2007-2008. În plus, judecătorul mai deţine şi două locuinţe, mai precis un apartament de 41,02 metri pătraţi în Piteşti, cumpărat în 2003, şi o casă de 245 de metri pătraţi în Constanţa, construită în 2009. De precizat că judecătorul este singurul proprietar al celor două locuinţe. Marius Cristian Epure deţine şi un autoturism Kia Rio fabricat în 2006 şi luat în leasing. În ceea ce priveşte datoriile, acesta trebuie să termine de returnat în cursul acestui an suma de 10.389 de euro, fiind vorba despre leasing-ul pentru maşină, iar până în 2033 trebuie să restituie 240.000 de franci elveţieni luaţi cu împrumut în 2008 de la Volksbank Constanţa. Veniturile salariale s-au ridicat pentru judecătorul Epure la suma de 82.711 lei, încasată de la Curtea de Apel Constanţa, alţi 853 de lei fiind primiţi de la Editura CH Beck, sub titlul de „drepturi proprietate intelectuală".

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii