Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz fără precedent în magistratura de la malul mării Primul grefier arhivar de la Constanţa, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

10 Sep, 2012 01:00 2138 Marime text
raim_-_Mangalia_perchezitii_descinderi_mascati_Dias_judecatoria_si_parchetul.jpgDupă aproape şapte luni de la ultimele percheziţii derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul denumit generic „Raim", grefierul arhivar al Judecătoriei Mangalia a fost deferit instanţei. Astfel, conform Portalului instanţelor de judecată, grefierul arhivar va fi judecat de Tribunalul Constanţa pentru luare de mită. La începutul lunii martie, organele de anchetă au susţinut că salariatul Judecătoriei Mangalia, în schimbul unei pungi de cafea şi al unei ciocolate, ar fi permis unei persoane să scoată din instituţie dosarul „Raim".

Pe data de 7 septembrie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 10341/118/2012, cu obiect „luare de mită (...)". Conform Portalului instanţelor de judecată, Semra Omer, grefierul arhivar al Judecătoriei Mangalia, are calitatea de inculpat.

Aceeaşi calitate procesuală o are şi Andreea Mehedinţeanu, presupusa concubină a lui Raim. Primul termen de judecată a fost stabilit de tribunal pentru data de 3 octombrie. Grefierului arhivar i se impută că în schimbul unei pungi de cafea şi al unei ciocolate ar fi permis scoaterea din instituţie a dosarului „Raim". Pe data de 9 martie, magistraţii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dispunând arestarea preventivă a inculpatei Andreea Mehedinţeanu pe o perioadă de 29 de zile.

Pe data de 15 martie, Curtea de Apel Constanţa a admis recursul declarat Mehedinţeanu, hotărând revocarea măsurii arestării preventive a fetei. Pe data de 10 decembrie 2011, Judecătoria Mangalia a dispus arestarea preventivă a lui Iuzeir Raim, Florin Martac zis şi Mala, Robert Dumitru Tibuleac zis şi Kaja, Senol Mustafa, Alberto Mustafa, Claudiu Lucachi, Vasile Dumitru, Dumitru Albotă şi Irina Ignat. Cei nouă ar fi suspectaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, loviri şi alte violenţe, distrugeri şi ameninţări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii