Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bricul „Mircea" - locul doi la Tall Ships Atlantic Challenge 2009

ro

09 Jul, 2009 02:03 1711 Marime text
cap_2.jpgBricul „Mircea" a încheiat cea de-a patra etapă a competiţiei „Tall Ships Atlantic Challenge 2009" pe locul al doilea la clasa A şi pe locul al patrulea în clasamentul general. Etapa s-a desfăşurat în perioada 29 iunie - 7 iulie, între porturile Charleston şi Boston. 

Nava Şcoală „Mircea", aparţinând Academiei Navale „Mircea cel Bătrân", participă, în perioada 8 - 13 iulie 2009, alături de 40 de veliere din 17 ţări, la festivalul „Sail Boston 2009". Între acestea se regăsesc şi două „surori" ale navei româneşti - „Eagle" (SUA) şi „Sagres" (Portugalia). Pe perioada escalei în cel mai mare oraş din regiunea New England - Boston -  studenţii şi elevii vor participa la competiţii sportive, la manifestări culturale şi de divertisment din cadrul festivalului, precum şi la tradiţionala paradă a echipajelor. După escala din Boston, Bricul „Mircea" va porni pe drumul către casă traversând Oceanul Atlantic, făcând o oprire în portul portughez Ponta Delgada din insulele Azore. În portul Charleston, la bordul velierului românesc s-au îmbarcat doi cadeţi din Turcia care, până la Constanţa, se vor instrui alături de elevii şi studenţii români, în baza planurilor de cooperare bilaterală dintre Academia Navală „Mircea cel Bătrân" şi instituţia similară din Turcia. 

Prezenţa la regata „Tall Ships Atlantic Challenge 2009" face parte din marşul anual de instruire practică la care Bricul „Mircea" participă în perioada 12 aprilie - 26 august 2009. Itinerariul marşului cuprinde escale în opt porturi - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delgada şi Algeciras, unde velierul reprezintă România la toate manifestările organizate. La bord se află un echipaj de 190 de persoane, din care 65 de studenţi de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" şi 38 de elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari „Amiral Ion Murgescu". Nava-şcoală va străbate 12.500 de mile marine în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană şi Oceanul Atlantic.

{mos_ri:Bricul Mircea}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii