Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Berescu, tehnician de aproape 20 de ani Vămile din Constanţa, la al treilea director în circa două luni

ro

06 Nov, 2012 00:00 6541 Marime text

Berescu-sediuDirectiaRegionalaVamala002.jpgDupă numai câteva săptămâni de şefie, Sorin Datcu a fost schimbat din fruntea Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa. În locul său a venit bucureşteanul Marius Cosmin Berescu.

Acesta este consilier I la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Autoritatea Naţională a Vămilor - Direcţia supraveghere accize şi operaţiuni vamale. Contactat telefonic, noul director al DRAOV Constanţa ne-a declarat că are o vechime ca tehnician de aproape 20 de ani şi că acesta a fost considerentul pentru care a fost desemnat şef al Vămilor din Constanţa, fără alte implicaţii politice ori de altă natură. Conform propriilor declaraţii, proaspătul director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa are o avere de invidiat: cinci terenuri intravilane, patru apartamente, o casă, o Skoda Octavia, trei conturi bancare şi bijuterii din aur în valoare de 6.000 de euro.

În perioada 23 august - 1 octombrie, Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale a fost condusă de Sorin Datcu. Acesta provenea din cadrul Biroului Echipe Mobile şi Supravegheri Vamale din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Sorin Datcu l-a înlocuit pe fostul şef al DRAOV Sunai Cadîr, acesta din urmă fiind judecat în dosarul „Portul" alături de Marius Mircea Banias - senator al României, Eugen Bogatu - fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Laurenţiu Mironescu - secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi de alţii. La data de 1 octombrie, Sorin Datcu a fost înlocuit de bucureşteanul Marius Cosmin Berescu, consilier I la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Autoritatea Naţională a Vămilor - Direcţia supraveghere accize şi operaţiuni vamale. Contactat telefonic, noul şef al DRAOV Constanţa ne-a declarat că are o vechime ca tehnician de aproape 20 de ani şi că acesta a fost considerentul pentru care a fost desemnat şef al Vămilor din Constanţa, „fără alte implicaţii... politice". Marius Cosmin Berescu mai susţine că va sta pe postul de şef al Vămilor din Constanţa până la data de 31 decembrie.

Moşteniri

Potrivit declaraţiei de avere, Berescu deţine, din 1997, un teren intravilan, în Bucureşti, în suprafaţă de cinci metri pătraţi, aferent unui apartament. De asemenea, şeful DRAOV Constanţa mai are un alt teren în Smeeni (Buzău), un teren intravilan de 51 de metri pătraţi (moştenire), aferenţi unei case, fără cadastru/intabulare, titularii fiind Aurel, Mihail şi Cosmin Berescu. Mai departe, noul director are, din 2008, un alt teren intravilan de aproape 6 metri pătraţi (cotă indiviză) aferenţi unui apartament, unde titulari sunt Margareta, Cosmin, Ciuca, Matilda şi Cornel Berescu. Din 2010, Marius Cosmin Berescu are o jumătate dintr-un alt teren intravilan, în suprafaţă de 25,49 de metri pătraţi, titulari fiind Margareta şi Cosmin Berescu. De anul acesta, cei doi Berescu au 66,41 metri pătraţi (aferenţi unui apartament) în Sinaia. În ceea ce priveşte clădirile, directorul Vămilor din Constanţa a consemnat în declaraţia sa de avere următoarele: din 2007 - un apartament în Bucureşti, în suprafaţă de 37 de metri pătraţi, din 2003 - o casă de locuit în Smeeni, Buzău, de 51 de metri pătraţi (moştenire), unde titularii sunt Aurel, Mihail şi Cosmin Berescu, din 2008 - un apartament în capitală, de 25 de metri pătraţi, cu titulari Margareta, Cosmin, Ciuca, Matilda şi Cornel Berescu, din 2010 - un apartament în suprafaţă de 63,4 metri pătraţi, cu titulari Margareta şi Cornel Berescu, şi din 2012 - un apartament în Sinaia, de 63,4 metri pătraţi, cu titulari Margareta şi Cornel Berescu.

Cont de doi lei

Proaspătul director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa conduce o Skoda Octavia, fabricată în 2007, şi deţine bijuterii din aur dobândite în perioada 1985 - 2011, cu valoare totală de 6.000 de euro. În 2011, Marius Cosmin Berescu a vândut un teren la Curtea de Argeş contra sumei de 39.000 de euro.Bunul a ajuns în proprietatea Cristinei şi a Florentinei Ciurea. În 2002, Berescu a deschis un cont curent la Banc Post, în valoare de 11.500 de lei. În 2009, directorul Vămilor a deschis un alt cont curent, de această dată la BRD, cu un sold în valoare de 2 lei. De asemenea, Marius Cosmin Berescu are din 2010 - 2011 un depozit bancar în euro în valoare de doi euro. În declaraţia de avere a proaspătului şef apare că soţia sa, asociat unic la SC Martour Destination SRL, şi-a împrumutat firma cu suma de 30.200 de lei. De la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Berescu a primit un salariu anual de 44.028 de lei, în timp ce alocaţia copilului a fost de 504 lei. În dreptul soţiei (Margareta Berescu) a fost consemnată o pierdere de 3.631 de lei. Cu un depozit la termen la Banc Post în valoare de 514 euro, Marius Cosmin Berescu declară că nu are niciun fel de interese. Conform datelor puse la dispoziţie de Oficiul Registrul Comerţului, SC Martour Destination SRL se ocupă de activităţi ale agenţiilor turistice şi are un punct de lucru în Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vamesul de serviciu 06 Nov, 2012 08:35 mare tehnician!!! nici nu stiu cum arata un vapor, o nava si vin din Capitala, ca numai acolo sunt competenti, aici la Constanta sunt numai prosti! nu este implicat politic, pai numai ca ai fost numit si deja esti politic numit, desteptul lui peste!!!