Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Arsenalul" de acte gasit in locuintele politistilor anchetati

ro

06 Jul, 2009 01:38 1593 Marime text
Peste o mie de acte de serviciu, printre care şi caiete de evidenţă cu reţeaua de informatori ai Poliţiei. Asta s-a descoperit, în urma percheziţiilor domiciliare, că ţineau acasă agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa care sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie. 

Informaţia a fost făcută publică de surse judiciare care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Un aspect foarte interesant este acela că listele cu informatorii se aflau laolaltă cu pozele de familie sau în biblioteci. În plus, DGA-ul a mai găsit şi documentele personale ale unor persoane, mai multe cărţi de identitate, caziere, contracte de vânzare-cumpărare auto şi licenţe de transport. Anchetatorii susţin că acestea ar constitui probe că poliţiştii desfăşurau multiple activităţi sub protecţia uniformei. Însă problema pare să fie mai mare, dat fiind că, potrivit surselor judiciare, simplul fapt că respectivele acte de serviciu se aflau acasă la agenţi ar trăda un management organizatoric slab în cadrul unităţii şi, mai ales, lipsa unor controale tematice din partea superiorilor. În acest context, riscă şi superiori să fie sancţionaţi. Bilanţul dovezilor strânse de DGA în urma descinderilor sună în felul următor. Peste o sută de înscrisuri olografe, peste două sute de rapoarte de activitate, aproape 150 de procese verbale de constatare a contravenţiilor, 18 agende cu planuri de muncă, peste 400 de rapoarte de control tehnic în trafic. Iar lista nu se opreşte aici: peste 50 de adrese ale Poliţiei către diferite persoane ori instituţii, 50 de declaraţii de tamponare, peste 300 de planuri de muncă zilnice, opt carnete de autorizaţii de reparaţie în cazul tamponărilor şi, în sfârşit, zece carnete de dovezi reţinere documente. Inutil de precizat că niciun act de acest gen nu ar fi trebuit să se afle la poliţişti acasă. Totuşi, bilanţul percheziţiilor DGA continuă, căci anchetatorii au descoperit şi 2.000 de litri de motorină, 69 de rezultate alcooltest, 194 de fiole utilizate pentru stabilirea alcoolemiei, fotografii realizate de aparatele radare, o ştampilă cu însemnele MAI.

Pistoale atârnate în cui

Totodată, unul din aspectele cele mai interesante este că mascaţii DGA au găsit şi 18 plângeri împotriva unor procese verbale de contravenţie, care ar fi trebuit, de fapt, să se afle pe rolul instanţelor de judecată. Mai mult, există şi suspiciuni de scurgeri de informaţii, dat fiind că, la locuinţele poliţiştilor s-au găsit două caiete de evidenţă cu reţeaua de informatori şi şase caiete cu informaţii ale Poliţiei. Unii dintre agenţii de poliţie aveau agăţate în cuiere şi pe alte corpuri de mobilier pistoale cu glonţ şi muniţia aferentă. Este de menţionat că anchetatorii susţin că există probe care atestă că fiecare dintre agenţi are o contribuţie însemnată fie în favorizarea unor persoane care au încălcat legislaţia rutieră, fie prin intervenţii la colegii care cercetau anumite persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ELENA 06 Jul, 2009 15:01 SI 3 ANI DE LA UCIDEREA FIULUI STAVRE BOGDAN DE 30 ANI.TRAIASCA POLITIA CU MISEII DE LUCRATORI DE POLITIE/ CRIMINALII TRAIESC PRINTRE NOI SI VOR ACTIONA PE MAIDEPARTE. POLITIA ESTE CHIPURILE CU NOI DOMNILOR.